Αποφάσισε να εγκαινιάσει την προεκλογική περίοδο με την οικονομία, έχοντας όμως το καλάθι του άδειο. Δεν είχε νέες ιδέες και περιορίστηκε σε υποσχέσεις

Η πολυδιαφημισμένη συνέντευξη του πρωθυπουργού αποδείχθηκε ένα φιάσκο. Δεν είχε ειδήσεις. Δεν απάντησε σε καμία κρίσιμη ερώτηση, από αυτές που ταλανίζουν τους πολίτες, για το καυτό θέμα της οικονομίας.

Την ώρα που όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η αισχροκέρδεια και η ακρίβεια αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, ο Κ. Μητσοτάκης -με αρκετή δόση ειρωνείας και αυταρέσκειας- παρουσίασε μια σύνοψη των μέχρι τώρα πεπραγμένων της κυβέρνησής του, που έχουν αποδειχθεί όμως ανεπαρκή. Δεν προχωρά στη μείωση του ΦΠΑ ή σε αυξήσεις μισθών.

Αποφάσισε να εγκαινιάσει την προεκλογική περίοδο με την οικονομία, έχοντας όμως το καλάθι του άδειο. Η θεματική συνέντευξη δεν είχε νέες ιδέες ή προτάσεις και περιορίστηκε σε υποσχέσεις – ίσως τον επόμενο μήνα. Προσπάθησε να εξαπατήσει συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι γυναίκες ή οι νέοι, χωρίς κάτι χειροπιαστό.

Η παρουσία του ήταν θλιβερή. Δεν κατάφερε να δώσει μια σημαντική είδηση έστω για επικοινωνιακούς λόγους. Άφησε όλα τα μέσα της λίστας Πέτσα χωρίς αφήγημα και χωρίς έναν τίτλο. Πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος να θυμηθεί τόσο αδιάφορη συνέντευξη οποιουδήποτε πρωθυπουργού.

Αντιθέτως, έκανε καλά αυτό που ξέρει: προσπάθησε να ανεβάσει τους τόνους, να πολώσει και να κινδυνολογήσει. Επειδή δεν πείθει, και ελλείψει ουσιαστικών μέτρων, πέρασε στην επίθεση εναντίον του… ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που προφανώς θα εντείνει το επόμενο διάστημα μέχρι τις κάλπες, αφού αυτή τη συνταγή ξέρει και θεωρεί επιτυχημένη.

❝ ετικέτες ❞ #ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ