Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση φοβάται πλέον την Ευρώπη. Είχε υπολογίσει ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών θα ξεχαστεί γρήγορα

Πριν περάσουν μερικές ώρες από την επίσκεψη της επιτρόπου Β. Γιούροβα στην Αθήνα, η κυβέρνηση έσπευσε να αναρτήσει σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος. Και ο Μητσοτάκης άρχισε δειλά-δειλά να καλλιεργεί την εκδοχή ότι η παρακολούθηση Ανδρουλάκη ήταν ενδεχομένως μια ενέργεια που είχε στόχο να τον πλήξει πολιτικά.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση φοβάται πλέον την Ευρώπη. Είχε υπολογίσει ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών θα ξεχαστεί γρήγορα, ώστε να μην ασκηθεί περισσότερη πίεση για διερεύνηση σε βάθος. Χρησιμοποίησε τη λίστα Πέτσα για να ελέγξει τη ροή πληροφοριών στον κόσμο και να σπείρει απάθεια και αδιαφορία. Χειραγώγησε με προκλητικότατο τρόπο τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής.

Αλλά εδώ και 5 μήνες, αντί το σκάνδαλο να ξεχαστεί, φουντώνει ολοένα και περισσότερο. Και η Ευρώπη δεν είναι διατεθειμένη ούτε τα στραβά μάτια να κάνει, ούτε τα λόγια της να μασήσει.

Είναι η περιφρόνηση στο Κράτος Δικαίου που οδήγησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε αυτή την τόσο αμήχανη θέση. Πρώτα με τις διώξεις των εισαγγελέων και των δημοσιογράφων που σκάλισαν το σκάνδαλο Νοβάρτις. Και τώρα με τις υποκλοπές και την αναίσχυντη προσπάθεια συγκάλυψης. Τώρα αναγκάζεται να κάνει ελιγμούς για να διαχειριστεί την πίεση από το Ευρωκοινοβούλιο και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Αλλά κανένας ελιγμός δεν θα τη σώσει. Θα δώσουν λόγο στον ελληνικό λαό για τις μεθοδεύσεις τους. Και σύντομα μάλιστα.

❝ ετικέτες ❞ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ