«Θα μπαίνατε σε ένα αεροπλάνο που ο πιλότος είχε να κοιμηθεί 24 ώρες;» ρωτούν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο στις Σέρρες

Την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δημόσια νοσοκομεία με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, περιγράφουν γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ, με τους υγειονομικούς στο νοσοκομείο Σερρών να δηλώνουν έτοιμοι να παραιτηθούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Ο κόσμος δεν μπορεί να βρει την υγειά του στα νοσοκομεία και εμείς έχουμε εξαντληθεί » τονίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Σερρών (ΕΝΙΝΣ) Βαγγέλης Παπαμιχάλης τονίζοντας ότι τουλάχιστον 20 παραιτήσεις είναι έτοιμες να κατατεθούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο στις Σέρρες.

«Θα μπαίνατε σε ένα αεροπλάνο που ο πιλότος είχε να κοιμηθεί 24 ώρες;», ρωτά χαρακτηριστικά ο ίδιος καταγγέλλοντας εξαντλητικά ωράρια και ότι η Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου έχει μείνει με 5 γιατρούς και ο ένας κάνει εφημερία και στο νοσοκομείο Δράμας.

Θα έπρεπε διοίκηση του νοσοκομείου και η κυβέρνηση να μας βάζει κόφτη όταν δουλεύουμε τόσες ώρες «γιατί δεν είμαστε ασφαλής» τονίζει ο ίδιος και προσθέτει ότι όλη η κουβέντα στο ΕΣΥ γίνεται μόνο «για το πώς θα μπουν οι ιδιώτες».

«Έχουν διαλύσει όλα τα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ και δεν τους απασχολεί. Δεν τους απασχολεί που το Κιλκίς έχει μείνει με δύο παθολόγους, δεν τους απασχολεί που η Δράμα έχει μείνει με δύο παθολόγους, που η Ξάνθη έχει μείνει με έναν παθολόγο που το Διδυμότειχο έχει μείνει με δύο παθολόγους, που διαλύουν τις Σέρρες. Το μόνο που κάνουν είναι τσαμπουκάδες» τονίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΝΙΝΣ σημειώνει σε ανάρτησή του στο facebook αναφορικά με τη χθεσινή μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών για το θέμα της υποβάθμισης των Παθολογικών Κλινικών:

«Κατατέθηκε αναφορά στην εισαγγελία πρωτοδικών Σερρών για να διερευνηθεί η παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και η πιθανή έκθεση σε κίνδυνο ασθενών και γιατρών και

» Η ΕΝΙΝΣ έχει ήδη στα χέρια της περίπου 20 αιτήσεις παραιτήσεων γιατρών, οι οποίες μαζί με άλλες που θα δοθούν αύριο, θα κατατεθούν στο πρωτόκολλο του Νοσοκομείου Σερρών

» Οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι σε αυτήν την κατάρρευση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου».

❝ ετικέτες ❞ #ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ