Με μετακινήσεις αναισθησιολόγων προσπαθούν κατόπιν εορτής να λύσουν το μεγάλο πρόβλημα – Χωρίς τακτικά χειρουργεία από τον Αύγουστο το νοσοκομείο

Με το πάσο της αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη την τραγική έλλειψη αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», που οδήγησε στο «πάγωμα» των τακτικών χειρουργείων από τον Αύγουστο. Ενώ τουλάχιστον 3.000 παιδιά περιμένουν να χειρουργηθούν – με την καθυστέρηση να θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους – μόλις σήμερα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα συναντήθηκαν με το Διοικητικό Συμβούλιο ΕΙΝΑΠ και 5μελή Επιτροπή από το Παίδων «Αγία Σοφία» για το ζήτημα. 

Κατόπιν εορτής έτσι αποφασίστηκε κατ’ αρχάς το μεγάλο πρόβλημα να αντιμετωπιστεί με μετακινήσεις αναισθησιολόγων ώστε να λειτουργήσει άλλη μία θέση χειρουργείου. Επίσης, αποφασίστηκε η προκήρυξη θέσεων του «Αγία Σοφία» για αναισθησιολόγους και λοιπές απαραίτητες θέσεις θα γίνει κατά προτεραιότητα.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι στο παιδιατρικό νοσοκομείο ενώ οι οργανικές θέσεις ήταν 17, έχουν μειωθεί σε 9, και διαθέσιμοι είναι μόλις οι 8 αναισθησιολόγοι.

❝ ετικέτες ❞ #ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ