Τα health taxi είναι του συνεταιρισμού taxi way και μπορούν να σπεύσουν σε συμβάν 24 ώρες το 24ωρο- Οι οδηγοί είναι πιστοποιημένοι διασώστες εκ των οποίων οι δυο μάλιστα έχουν πτυχίο από την σχολή διασωστών του ΕΚΑΒ

Το πορτ μπαγκάζ ενός ταξί είναι πάντα άδειο προκειμένου να τοποθετηθούν οι αποσκευές των επιβατών. Όπως το πορτ μπαγκάζ του ταξί 421 της taxi way.

Κι όμως το συγκεκριμένο ταξί διαφέρει σημαντικά από όλα τα άλλα ταξί που κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη γιατί εντός του βρίσκεται μια μικρή συσκευή που κυριολεκτικά σώζει ζωές. Ένας απινιδωτής που μπορεί μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου να ξανακάνει μια καρδιά που υπέστη ανακοπή να λειτουργήσει ξανά!

Στη θέση του οδηγού βρίσκεται ο Σάκης Χαντές που εκτός από οδηγός της taxi way είναι και πιστοποιημένος διασώστης και μπορεί έτσι και να λειτουργήσει τον απινιδωτή αλλά και να προσφέρει ΚΑΡΠΑ. Ο κ. Χαντές είναι ένας από τους τέσσερις οδηγούς των λεγόμενων «Health taxi» του συνεταιρισμού της taxi way που βρίσκονται στη διάθεση οποιουδήποτε έχει ανάγκη και θα σπεύσουν να σώσουν τη ζωή ενός συνανθρώπου όπου κι αν βρίσκεται!

Ο οδηγός ταξί και διασώστης, Σάκης Χαντές

«Είμαι εθελοντής διασώστης, ξέρω από πρώτες βοήθειες (ΚΑΡΠΑ) και έχω και απινιδωτή μέσα στο ταξί. Ανά πάσα στιγμή, 24 ώρες το 24ωρο είμαστε στη διάθεση του κοινού να βοηθήσουμε και με τον απινιδωτή και με ΚΑΡΠΑ και με άλλες πρώτες βοήθειες. Εμείς μπορούμε να φτάσουμε πολύ γρήγορα και έχουμε τη δυνατότητα να κινούμαστε 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο. Είμαστε τέσσερα ταξί στην εταιρεία κι όποιος είναι πιο κοντά στο συμβάν μπορεί να φτάσει αμέσως» τόνισε στο thestival.gr ο κ. Χαντές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δυο από τους τέσσερις οδηγούς διασώστες των «Health taxi» – όπως ονομάστηκαν από τον συνεταιρισμό- έχουν ολοκληρώσει κι έχουν πάρει πτυχίο από την σχολή διασωστών του ΕΚΑΒ.

«Οι δύο οδηγοί έχουν πάρει μαθήματα ΚΑΡΠΑ μέσα από εθελοντικές ομάδες και οι άλλοι δύο έχουν ολοκληρώσει την σχολή διασωστών του ΕΚΑΒ και κάποια στιγμή αναμένουν να προσληφθούν από αυτό αλλά μέχρι τότε συνεχίζουν να δουλεύουν ως οδηγοί στα ταξί» είπε στο thestival.gr o πρόεδρος του συνεταιρισμού taxi way Θοδωρής Σταυρίδης.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα

Η ιδέα να εξοπλιστούν τέσσερα ταξί με απινιδωτές και με οδηγούς με πτυχίο διασωστών και ΚΑΡΠΑ ήρθε στο μυαλό του κ. Σταυρίδη όταν «μια μέρα ένας συνάδελφος μας την ώρα που ήταν στο τιμόνι υπέστη ανακοπή, τράκαρε και κατέρρευσε».

Από εκείνη την στιγμή ο κ. Σταυρίδης αποφάσισε να κάνει ότι είναι δυνατόν για να μπορέσουν να βρεθούν τα χρήματα για τους απινιδωτές προκειμένου οι έμπειροι οδηγοί των τεσσάρων «health taxi» να σπεύδουν σε όποιο σημείο κληθούν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες σε οποιονδήποτε έχει ανάγκη!

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού ταξί taxi way, Θεόδωρος Σταυρίδης

«Πέρα από ένα δικό μας κεφάλαιο στην αγορά των απινιδωτών μας βοήθησε ο επιχειρηματίας Γιάννης Βασιλειάδης της «KYANA» καθώς και ο καρδιολόγος και βουλευτής κ. Γκολιδάκης. Έτσι καταφέραμε να αγοράσουμε τους τέσσερις απινιδωτές και παρότι – ευτυχώς- δεν έχει χρειαστεί να προσφέρουμε πρώτες βοήθειες είμαστε χαρούμενοι που τους έχουμε όπως και τους τέσσερις συναδέλφους διασώστες» τόνισε ο κ. Σταυρίδης.

Το κοινωφελές έργο της taxi way δεν σταματά εδώ. Τα ταξί της μεταφέρουν δωρεάν ΑμΕΑ στα γήπεδα, στηρίζουν τα «Παιδικά χωριά SOS», το «Χαμόγελο του Παιδιού», το «Make a wish» ενώ όλοι θυμόμαστε την προσφορά τους κατά την δύσκολη περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού όπου ταξί μετέφεραν δωρεάν άτομα υπερήλικα ή απόρους στα εμβολιαστικά κέντρα ενώ μετέφεραν ακόμα και τρόφιμα στα σπίτια υπερήλικων ατόμων που αδυνατούσαν λόγω της πανδημίας να βγουν από τα διαμερίσματά τους.

thestival.gr 

❝ ετικέτες ❞ #ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ #ΤΑΞΙ