Ένα self test μπορεί πλέον σε ελάχιστα λεπτά να μας ενημερώσει εάν υπάρχουν ενδείξεις στα κόπρανα μας ότι μπορεί να πάσχουμε από καρκίνο του παχέος εντέρου ή κάποια άλλη γαστρεντερική διαταραχή

Με δεδομένη την αύξηση κρουσμάτων καρκίνου του παχέος εντέρου σε όλο και νεότερες ηλικίες, η ανάγκη για πρόληψη αλλά και έγκαιρη διάγνωση, καθίσταται κάτι παραπάνω από επιτακτική.

Το γεγονός ότι πολλοί διστάζουν να πάνε στον γιατρό, παρόλο που μπορεί να δουν ύποπτα συμπτώματα, συνεχίζει να αποτελεί έναν μεγάλο «πονοκέφαλο» για την ιατρική κοινότητα, όμως η πρόοδος της επιστήμης βοηθάει και σε αυτό το κομμάτι.

Ένα αυτοδιαγνωστικό τεστ (self test) που έχει αναπτυχθεί από ελληνική εταιρεία, είναι σε θέση να εντοπίσει σε μικρή ποσότητα κοπράνων, την ανθρώπινη αιμοσφαιρίνη που βρίσκεται σε έναν αριθμό γαστρεντερικών διαταραχών.

Αιμοσφαιρίνη βρίσκεται και στο παχύ έντερο ατόμων που έχουν αναπτύξει πολύποδα και ο οποίος αν δεν εντοπιστεί μέσα σε λίγα χρόνια από την εμφάνιση του, μπορεί να εξελιχθεί σε καρκίνο του παχέος εντέρου.

Έτσι λοιπόν, χρησιμοποιώντας κάποιος το τεστ στο σπίτι του, με απλές κινήσεις και μέσα σε λίγα λεπτά, μπορεί να δει αν υπάρχει αιμοσφαιρίνη και σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος να απευθυνθεί στον γιατρό του για να του δώσει και οδηγίες για περεταίρω εξετάσεις ώστε να επιβεβαιωθεί και να προσδιοριστεί η ακριβής παθολογία που μπορεί να περιλαμβάνει και την κακοήθεια.

Στη διάρκεια της ημερίδας για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, που διοργάνωσε σήμερα ο Σύλλογος Φίλων Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Θεαγένειο, «Αλέξανδρος Συμεωνίδης», η εταιρεία DyonMed S.A διέθετε δωρεάν τα διαγνωστικά τεστ στο κοινό, το οποίο συμπλήρωνε πρώτα μια φόρμα στοιχείων.

Εκπρόσωπος της εταιρείας έδινε λεπτομερείς οδηγίες για τη χρήση των τεστ, ενημερώνοντας για τον ακριβή τρόπο που αυτά λειτουργούν.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως ακριβώς γίνεται το τεστ:

Πηγή: grtimes.gr

❝ ετικέτες ❞ #ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ