Το άτυχο ζώο προσελκύστηκε από υπολείμματα τροφών. Το γεγονός αποκάλυψε έναν ακόμα κίνδυνο που ενέχουν τα σκουπίδια για την άγρια ζωή.

Ενα παράξενο περιστατικό συνέβη στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην πολιτεία του Τενεσί: ένας άντρας επέστρεψε μετά από εννέα ώρες στο τροχόσπιτό του για να ανακαλύψει στο εσωτερικό του μια νεκρή αρκούδα.

Το άτυχο ζώο, όπως εικάζεται, κατάφερε να παραβιάσει την πόρτα του οχήματος χρησιμοποιώντας είτε τα δόντια είτε τα νύχια του, όταν μυρίστηκε υπολείμματα τροφών από σκουπίδια στο εσωτερικό του. Όμως όταν η πόρτα έκλεισε πίσω του, εγκλωβίστηκε μέσα, με αποτέλεσμα να πεθάνει, πιθανότατα από τη ζέστη, καθώς εκτιμάται ότι η θερμοκρασία μέσα στο όχημα έφτασε τους 60 βαθμούς Κελσίου.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε η οργάνωση Tennessee Wildlife Resources Agency (TWRA) δείχνει την αρκούδα πεσμένη ανάμεσα στις θέσεις του οδηγού και του συνοδηγού, με ένα κουτάκι αναψυκτικού και συσκευασίες φαγητού στο δάπεδο.

Το περιστατικό ανέδειξε έναν ακόμα κίνδυνο που ενέχουν τα σκουπίδια για την άγρια ζωή, ακόμα και όταν δεν απορρίπτονται στους ωκεανούς: «Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα του πώς τα σκουπίδια σκοτώνουν τις αρκούδες… Προσέξτε το άδειο κουτάκι αναψυκτικού και τη συσκευασία φαγητού στο δάπεδο. Οι αρκούδες έχουν επτά φορές καλύτερη όσφρηση από ένα κυνηγόσκυλο και μπορούν να οσμιστούν την παραμικρή οσμή τροφής από το εσωτερικό ενός οχήματος. Κλειδώστε τις πόρτες σας, ανεβάστε τα παράθυρα και ποτέ μην αφήνετε μέσα οτιδήποτε μυρίζει φαγητό! Οι άδειες συσκευασίες φαγητού, τα περιτυλίγματα γλυκών, ακόμα και τα αρωματικά χώρου μπορεί να προσελκύσουν τις αρκούδες».

Δείτε μια φωτογραφία του άτυχου ζώου:

www.marieclaire.gr

❝ ετικέτες ❞ #ΗΠΑ