Σε μία απίστευτη επίδειξη πολιτισμού προέβησαν οι ελβετικές Αρχές καθώς πραγματοποίησαν αεροδιακομιδή αγελάδας, η οποία όπως αναφέρθηκε  είχε σπάσει το πόδι της.

Η αγελάδα που ακούει στο όνομα Goddess είχε εγκλωβιστεί σε δύσβατο σημείο ψηλά στις ελβετικές Άλπεις, γεγονός που την καθιστούσε ευάλωτη στις δύσκολες καιρικές συνθήκες και στα πιθανά αρπακτικά.

Ένας πεζοπόρος έτυχε να περνά από το σημείο και ειδοποίησε τις αρμόδιες αρχές για την κατάσταση του ζώου. Έτσι, η ελβετική ομάδα διάσωσης ζώων ανέλαβε αμέσως δράση.

Συγκρότησαν μια εξειδικευμένη επιχείρηση διάσωσης στην οποία συμμετείχαν ειδικοί στην κτηνιατρική περίθαλψη, τη διάσωση στο βουνό και τις επιχειρήσεις με ελικόπτερο.

Στόχος ήταν να μεταφερθεί με ασφάλεια η Goddess από το βουνό σε κτηνιατρική εγκατάσταση όπου θα μπορούσε να λάβει την απαραίτητη θεραπεία και φροντίδα.

Προτού αποφασιστεί πως χρειάζεται η αεροδιακομιδή, ομάδα εξειδικευμένων ορειβατών περιηγήθηκαν προσεκτικά στο δύσβατο σημείο όπου είχε εγκλωβιστεί η Goddess. Όταν διαπίστωσαν πως πράγματι είχε σπάσει το πόδι της και δεδομένης της απομακρυσμένης τοποθεσίας, η εναέρια εξαγωγή της θεωρήθηκε μονόδρομος, αλλά και ο ασφαλέστερος τρόπος μεταφοράς.

Ένα ελικόπτερο εξοπλισμένο με μια ειδικά σχεδιασμένη εξάρτηση μεταφέρθηκε για τη διάσωση. Με μεγάλη ακρίβεια και προσοχή, οι διασώστες ασφάλισαν την Goddess εξασφαλίζοντας την ασφάλειά της κατά τη διάρκεια της αερομεταφοράς.

Η εκπληκτική σκηνή της ανύψωσης μιας αγελάδας από το βουνό εκτυλίχθηκε καθώς το ελικόπτερο έκανε ελιγμούς μέσα στο άγριο τοπίο για να μεταφέρει τη Goddess σε χαμηλότερο έδαφος.

Μόλις έφτασε σε μια κατάλληλη ζώνη προσγείωσης, η Goddess κατέβηκε προσεκτικά στους κτηνιάτρους που περίμεναν και στο προσωπικό υποστήριξης. Μεταφέρθηκε γρήγορα σε μια κοντινή κτηνιατρική εγκατάσταση, όπου το σπασμένο πόδι της αντιμετωπίστηκε και σταθεροποιήθηκε.

Οι κτηνίατροι εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για τις πιθανότητες πλήρους ανάρρωσης του ζώου, χάρη στην άμεση δράση και τη σχολαστική φροντίδα που έλαβε.

Πηγή: in.gr

❝ ετικέτες ❞ #ΕΛΒΕΤΙΑ