Ένας έφηβος στην Ινδία πάσχει από υπερτρίχωση, μια σπάνια πάθηση με ελάχιστα καταγεγραμμένες περιπτώσεις.

Η ιστορία ενός 17χρονου μαθητή στην Ινδία θα μπορούσε να αποτελεί σενάριο ταινίας. Ο Lalit Patidar που ζει σε ένα μικρό χωρίο, πάσχει από το «σύνδρομο του λυκανθρώπου». Εξαιτίας αυτής της σπάνιας πάθησης αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί bullying στη ζωή του, αλλά έχει ορκιστεί να είναι πάντα χαρούμενος και να κάνει τους άλλους ευτυχισμένους.

Από την ηλικία των 6 ετών, η ζωή του Lalit άλλαξε, καθώς όλο το σώμα του καλύφθηκε από τρίχες. Διαγνώστηκε με υπερτρίχωση, μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση, η οποία πιστεύεται ότι έχει βρεθεί μόνο σε 50 περίπου άτομα από τον Μεσαίωνα.

Η υπερτρίχωση ή «σύνδρομο λυκάνθρωπου» είναι σύμπτωμα που εκδηλώνεται με υπερβολική τριχοφυΐα σε όλο το σώμα. Ανάλογα με την έκταση της υπέρμετρης τριχοφυΐας, διακρίνεται σε δύο περιπτώσεις: την ολική υπερτρίχωση και την τοπική υπερτρίχωση. Παρουσιάζεται σε άτομα από τη γέννησή τους ή αργότερα στη ζωή τους. Ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις γίνονταν γνωστές στο παρελθόν, κατά τον 19ο και 20ό αιώνα, όταν προβάλλονταν στο τσίρκο και σε «σόου φρίκης» (freak shows).

❝ ετικέτες ❞ #ΙΝΔΙΑ