Ο Άλεξ, ένας μεγαλόσωμος σκύλος, επιβίωσε για 23 μέρες εγκλωβισμένος σε πλάκες τσιμέντου

Ένας μαλλιαρός μεγαλόσωμος σκύλος με ανοιχτόχρωμα μάτια, ονόματι Άλεξ, ανασύρθηκε ζωντανός μέσα από τα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός που χτύπησε Τουρκία και Συρία στις αρχές του Φεβρουαρίου.

Ο Άλεξ βρισκόταν για 23 μέρες εγκλωβισμένος σε ερείπια κτιρίου στην Αντιόχεια, ανάμεσα σε πλάκες τσιμέντου που είχαν σχηματίσει κάτι σαν λάκκο όταν κατέρρευσαν από τον σεισμό των 7,8 βαθμών.

Ο ιδιοκτήτης του, ο Μουράτ Αριτζί, τον άκουσε να γαυγίζει και αμέσως ειδοποίησε ομάδα διασωστών που είχε σταλεί από τον δήμο του Ικονίου, στην κεντρική Τουρκία.

«Άλεξ, έλα σκυλάκι μου», ακούγονται να του λένε οι διασώστες στο παρακάτω βίντεο.

Όταν καταφέρνουν να πιάσουν στα χέρια τους τον σκύλο που παρά την ταλαιπωρία του φαίνεται εντάξει, οι διασώστες λένε «Μπράβο παιδί μου» φανερά συγκινημένοι.

Τον Άλεξ, ανέλαβε να φροντίσει ένωση προστασίας των ζώων (Haytap). Εκεί θα τον εξετάσουν πριν ο τετράποδος φίλος επιστρέψει στην οικογένειά του.

Τα σωστικά συνεργεία διέσωσαν εκατοντάδες γάτες, σκύλους, πουλιά, κουνέλια ακόμη και αγελάδες και πρόβατα, που είχαν παγιδευτεί στα συντρίμμια κτιρίων στη νότια Τουρκία.

❝ ετικέτες ❞ #ΤΟΥΡΚΙΑ