Δημήτρης Κουκλουμπέρης

Αν μέχρι τώρα διάφοροι, καλοπροαίρετα ή κακοπροαίρετα καχύποπτοι, αμφέβαλλαν για την ύπαρξη του σκανδάλου των υποκλοπών, μιλούσαν για φήμες, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ή ρυπαρά δίκτυα, ο ισχυρισμός τους αυτός καταρρέει σαν χάρτινος πύργος. Σκάνδαλο υποκλοπών υπάρχει, τα στοιχεία της ΑΔΑΕ το επιβεβαιώνουν πανηγυρικά και πολιτικά υπόλογος είναι ο προϊστάμενος της ΕΥΠ και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι δε αποδείξεις που παρέχουν τα αποτελέσματα της αρμόδιας αρχής, έπειτα από μια έρευνα απολύτως συμβατή με το Σύνταγμα, ερμηνεύουν και τη μέχρι τώρα πανικόβλητη προσπάθεια του Μαξίμου να συγκαλύψει την αλήθεια.

Πολύ απλά διότι η πολιτική ενορχήστρωση, το κέντρο που τα κατεύθυνε βρίσκεται στην καρδιά του πρωθυπουργικού μεγάρου. Εχουμε να κάνουμε με μια βάναυση παραβίαση του κράτους δικαίου, μια ευθεία προσβολή στους θεσμούς και τη δημοκρατία, που εκθέτει τη χώρα και διεθνώς. Πιάστηκαν με τους κοριούς στ’ αυτί, γι’ αυτό ζητούσαν στην αρχή ενημέρωση στο… αυτί και επιμένουν να μην επιθυμούν οι πολίτες να ενημερωθούν ούτε με νόμιμο τρόπο.

Κι επειδή η υπόθεση των υποκλοπών προκαλεί αντιπαραθέσεις στο άλλοτε ενιαίο μέτωπο όσων αντιτάχθηκαν στο αντιθεσμικό δημοψήφισμα-παρωδία του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, οι οποίοι σήμερα δεν ανέχονται τη βαθιά αντιθεσμική-παρακρατική συμπεριφορά της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη, η αποστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου δίνει την απάντηση: «Μένουμε Ευρώπη χωρίς ερωτηματικό. Ομως αυτό δεν σημαίνει ότι παύει να ασκείται και για την Ελλάδα συνεχής και αυστηρός έλεγχος συμμόρφωσης στις αξίες της Ε.Ε. και πρωτίστως στις εγγυήσεις του κράτους δικαίου. Μένουμε Ευρώπη αλλά δεν ανεχόμαστε προσβολές των θεμελιωδών δικαιωμάτων και των εγγυήσεων του κράτους δικαίου για να μην επωφεληθούν πολιτικά οι αντίπαλοι του “Μένουμε Ευρώπη” την περίοδο 2015-2019».

❝ ετικέτες ❞ #ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ