Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα (72%) των ανθρώπων που επιλέγουν τα κατοικίδια ζώα αντί για τη γονεϊκότητα δήλωσαν ότι τα παιδιά δεν είναι γι’ αυτούς.

Κάποτε οι νέοι είχαν ως πλάνο ζωής να κάνουν οικογένεια, παιδιά και να έχουν κάποιο κατοικίδιο, κατά προτίμηση σκύλο, να του κρατάνε συντροφιά.

Όπως φαίνεται, η εικόνα αυτή έχει αλλάξει πλήρως καθώς πλέον οι νέοι ναι μεν συνεχίζουν να αγαπούν τα κατοικίδια αλλά θα ήθελαν το πλάνο τους αυτό να μην περιλαμβάνει… τα παιδιά.

Μια νέα μελέτη διεξήγαγε έρευνα σε 1.000 ιδιοκτήτες σκύλων σε όλη τη χώρα και διαπίστωσε ότι το 38% από αυτούς έκαναν την επιλογή να γίνουν ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων αντί να αποκτήσουν παιδί.

Ο λόγος; Τα παιδιά είναι ακριβά, τα σκυλιά είναι πιο εύκολα και πολλοί νέοι λένε ότι η απόκτηση παιδιών απλώς δεν είναι κάτι που θέλουν αυτή τη στιγμή.

Η έρευνα που διεξήχθη από την USA Today διαπίστωσε ότι σε εθνικό επίπεδο το 67% των ατόμων ηλικίας 18 έως 26 ετών δηλώνουν ότι επιλέγουν τα κατοικίδια ζώα αντί της γονεϊκότητας, τουλάχιστον προς το παρόν.

Το κόστος της ιδιοκτησίας ενός σκύλου κατά τη διάρκεια της ζωής του ποικίλλει αλλά το μέσο κόστος της ιδιοκτησίας ενός σκύλου, συμπεριλαμβανομένων των επισκέψεων σε κτηνίατρο, της διατροφής και της περιποίησης, είναι περίπου 28.800 δολάρια. Το μέσο κόστος της ανατροφής ενός ανθρώπου από τη γέννηση έως την ηλικία των 18 ετών είναι περίπου 240.000 δολάρια.

Μπορείς να μαζέψεις περίπου οκτώ σκυλιά με αυτό το ποσό

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα (72%) των ανθρώπων που επιλέγουν τα κατοικίδια ζώα αντί για τη γονεϊκότητα δήλωσαν ότι τα παιδιά δεν είναι γι’ αυτούς.

Κανείς δεν πρέπει να αποκτήσει παιδί αν δεν το θέλει, και πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν παιδιά από επιλογή θεωρούν τα σκυλιά τους παιδιά τους. Ακόμη και ορισμένοι παππούδες και γιαγιάδες θεωρούν τα σκυλιά των παιδιών τους ως μωρά. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, και αν το να έχετε ένα κατοικίδιο αντί για ένα παιδί ταιριάζει καλύτερα σε εσάς και τον τρόπο ζωής σας, αυτή είναι δική σας επιλογή.

❝ ετικέτες ❞ #ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ