Τα στοιχεία της Eurostat βάζουν την Ελλάδα σε μια ακόμη «μαύρη» λίστα.

Η χώρα μας ήταν τρίτη στην κατάταξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης με το υψηλότερο ποσοστό πληθυσμού που δεν μπορούσε να κρατήσει το σπίτι του αρκετά ζεστό τις κρύες μέρες του περσινού χειμώνα.

Στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της ΕΕ, που συνέλεξε η Servimedia, δείχνουν ότι το 9,3% του πληθυσμού της κοινότητας αντιμετώπισε δυσκολίες στη θέρμανση στα σπίτια του το 2022, ποσοστό που αντιπροσωπεύει 2,4 μονάδες περισσότερο από το 2021 και το υψηλότερο ποσοστό από το 2015.

Αυτή η κατάσταση διέφερε μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Τα υψηλότερα ποσοστά ανθρώπων που δεν μπορούσαν να κρατήσουν το σπίτι τους επαρκώς ζεστό καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (22,5%), στην Κύπρο (19,2%), στην Ελλάδα (18,7%), στη Λιθουανία και στην Πορτογαλία (17,5% και στις δύο περιπτώσεις) και στην Ισπανία (17,1%).).

Αντίθετα, η Φινλανδία (1,4%), το Λουξεμβούργο (2,1%), η Σλοβενία ​​(2,6%), η Αυστρία (2,7%) και η Τσεχία (2,9%) είναι οι χώρες με το χαμηλότερο ποσοστό κατοίκων που δεν μπόρεσαν να ενεργοποιήσουν τη θέρμανση στο σπίτι τους.

Τα υψηλότερα ποσοστά ανθρώπων που δεν μπορούσαν να κρατήσουν το σπίτι τους επαρκώς ζεστό καταγράφηκαν στη Βουλγαρία

Η κατάταξη της Eurostat για όλες τις χώρες της ΕΕ, ξεκινώντας το 2010, δείχνει ότι η Βουλγαρία παρέμεινε όλα αυτά τα χρόνια ως η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό πληθυσμού χωρίς να ενεργοποιεί τη θέρμανση στο σπίτι, ενώ η Φινλανδία είναι, από το 2021, η χώρα με το χαμηλότερο αντίστοιχο ποσοστό.

Η Γαλλία είναι η δεύτερη χώρα με την υψηλότερη ποσοστιαία αύξηση στον αριθμό των νοικοκυριών που δεν μπορούν να ζεσταθούν στα σπίτια τους μετά από άλμα από 5,5% το 2015 σε 10,9% το 2022.

Με την κλιματική αλλαγή στην κορύφωσή της και το χειμώνα να αναμένεται και πάλι βαρύς είναι δικαιολογημένη η ανησυχία για το τι μας περιμένει φέτος…

Πηγή: in.gr

❝ ετικέτες ❞ #ΘΕΡΜΑΝΣΗ