Σάλος έχει προκληθεί από τις δηλώσεις του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Κελέτση, ο οποίος χθες, κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης που έγινε για την κακοκαιρία Daniel απέδωσε σε παρερμηνεία την είδηση ότι τα νερά του Παγασητικού δεν είναι κατάλληλα για αλιεία αυτή την περίοδο.

Ο κ. Υπουργός τόνισε: “Θέλω να διευκρινίσω – επειδή από κάποιες πλευρές υπήρξε μια λάθος ερμηνεία – ότι σε καμία περίπτωση δεν τίθεται ζήτημα ποιότητας των θαλάσσιων υδάτων ή καταλληλότητας των αλιευμάτων του Παγασητικού”.

Η φράση του αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της Ένωσης Χημικών Θεσσαλίας Στέργιου Γούναρη, ο οποίος απάντησε σε αυστηρό ύφος, ζητώντας την παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Προσοχή στη παραπληροφόρηση… ακόμα και αν προέρχεται από υφυπουργό. Πιστεύω η αντίδραση του πρωθυπουργού να είναι άμεση. Όλες αυτές οι απορροές της καταιγίδας που περιέχουν από λύματα, σκουπίδια, χημικά, φυτοφάρμακα, πετρελαιοειδή μέχρι και νεκρά ζώα που καταλήγουν; Έχει κάνει μετρήσεις ο κύριος υφυπουργός στον Παγασητικό; Που βασίζεται η θεωρία του; Αν κάποιος κάνει μπάνιο στη θάλασσα και πάθει κάτι, ποιος θα έχει την ευθύνη; Με τη δημόσια υγεία δεν παίζουμε».

Πηγή: thenewspaper.gr

❝ ετικέτες ❞ #ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ