Παίζουν και περνούν ευχάριστα τις ώρες τους στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου τα τρία ανήλικα παιδιά, ηλικίας 11, 9 και 6 ετών, τα οποία άφησε ολομόναχα στο σπίτι η 33χρονη μητέρα τους και έφυγε για δύο ημέρες, από χωριό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Για ένα ακόμη 24ωρο, τα παιδιά παραμένουν για φιλοξενία στο νοσηλευτικό ίδρυμα, αν και είναι καλά στην υγεία τους, μέχρι ο Εισαγγελέας Ηρακλείου, να αποφασίσει τι θα γίνει με το μέλλον τους, μετά το περιστατικό.

Σύμφωνα με το Creta24 και στο πλαίσιο συγκεκριμένης διαδικασίας που ακολουθείται, οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν το οικογενειακό και συγγενικό περιβάλλον των μικρών παιδιών -ένα εκ των οποίων είναι τετραπληγικό- προκειμένου να δουν αν θα αναλάβει κάποιος άλλος την επιμέλειά τους, σε περίπτωση που η μητέρα και ο πατέρας τους κριθούν ακατάλληλοι. Αν και το στενό τους οικογενειακό περιβάλλον δεν κριθεί κατάλληλο, τότε θα πρέπει να μεταφερθούν σε κάποια κοινωνική δομή.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης, τόνισε πως η φιλοξενία τους στο Βενιζέλιο γίνεται στο πλαίσιο συνεργασίας του Βενιζελείου, των κοινωνικών υπηρεσιών και του Εισαγγελέα ο οποίος και θα αποφασίσει τι θα γίνει με το μέλλον των παιδιών.

Όπως έγραψε το Creta24, πρόκειται για δύο αγόρια και ένα κορίτσι, τα οποία έμειναν ολομόναχα σπίτι τους όταν έφυγε η μητέρα τους και σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, στην προσπάθειά τους να μαγειρέψουν, παραλίγο άθελά τους, να βάλουν φωτιά στο σπίτι!

Στο σπίτι βρέθηκαν κοινωνικοί λειτουργοί, ενώ τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η 33χρονη μητέρα συνελήφθη, για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο και φέρεται μάλιστα να ισχυρίστηκε πως ήταν κάτι φυσιολογικό και πως τα παιδιά της μπορούν να φροντίσουν μόνα τους τον εαυτό τους.

Την Δευτέρα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή.

Από την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία αναζητήθηκε και εντοπίστηκε ο Ιρακινός πατέρας των παιδιών, ο οποίος άμεσα βρέθηκε στο Ηράκλειο και δήλωσε πρόθυμος να αναλάβει την επιμέλεια των παιδιών, παρότι και ο ίδιος είναι μόνος και δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες φροντίδας τους. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε πως η 33χρονη ήταν εθισμένη στο διαδίκτυο, ενώ πριν από 8 μήνες του είχε ζητήσει να χωρίσουν.

❝ ετικέτες ❞ #ΗΡΑΚΛΕΙΟ