Δανειολήπτης που το δικαστήριο του όρισε δόση 284 ευρώ πληρώνει τώρα 670 ευρώ και σύντομα θα του ζητηθούν περισσότερα από όσα πλήρωνε προ ένταξης στη ρύθμιση

Σε δραματική κατάσταση βρίσκονται πολλά νοικοκυριά που δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίσουν την αύξηση των δόσεων στα δάνειά τους, ακόμη και αυτά που έγκαιρα εντάχθηκαν σε ευνοϊκές ρυθμίσεις όπως αυτή του νόμου Κατσέλη, όπως περιέγραψε στο Open ο κ. Γιώργος, ο οποίος σήμερα έχει υπόλοιπο 68.200 ευρώ στο δάνειό του.

Όπως περιέγραψε ο δανειολήπτης, από τη ρύθμιση με το νόμο Κατσέλη η δόση του είχε προσδιοριστεί σε 284 ευρώ μηνιαίως, αλλά μετά τις αυξήσεις επιτοκίων του 2022 είχε ήδη υπερδιπλασιαστεί στα 670 ευρώ και τα χειρότερα έπονται καθώς προ ημερών η ΕΚΤ προχώρησε σε νέα αύξηση επιτοκίων. «Δεν μπορώ να τα πληρώσω», όπως τόνισε ο ίδιος.

«Η τράπεζα σου λέει τη δόση προφορικά … κάθε μήνα … παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο έχει προσδιορίσει την δόση της ρύθμισης», όπως εξήγησε, γιατί αναπροσαρμόζει το επιτόκιο για ολόκληρο το υπόλοιπο ποσό.

«Έτσι όπως πάει, μπορεί να μας πάει και σε μεγαλύτερο ποσό» από αυτό που προκάλεσε την αδυναμία πληρωμής και την ένταξη στις ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη, σημείωσε ο δανειολήπτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως είπε, δεν έχει αφήσει μέχρι σήμερα απλήρωτη ούτε μία δόση, αλλά οι συνεχείς αυξήσεις στα ποσά των δόσεων είναι πλέον αδύνατο να αντιμετωπιστούν, όταν «από τα 284 ευρώ φτάνουμε στα 670 ευρώ και χωρίς να γνωρίζουμε τι θα γίνει περαιτέρω…».

Νωρίτερα, η πρόεδρος του ΕΚΠΟΙΖΩ Παναγιώτα Καλαποθαράκου είχε τονίσει ότι στόχος τραπεζών και fund είναι σαφώς το να προκαλέσουν πλειστηριασμούς προκειμένου να εισπράξουν άμεσα το μέγιστο δυνατό ποσό, αντί να προχωρήσουν σε βιώσιμες για τους δανειολήπτες ρυθμίσεις.

❝ ετικέτες ❞ #ΔΑΝΕΙΑ