Όσοι με κόπο εξυπηρετούσαν τα δάνειά τους τιμωρούνται – Μετακυλίεται όλη η αύξηση επιτοκίου – Στόχος η άμεση είσπραξη μέσω πλειστηριασμού

Τα «κόκκινα δάνεια» απειλούν να γίνουν ξανά «τσουνάμι» με τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, καθώς τράπεζες και fund αντί να στοχεύουν σε απορρόφηση μέρους των πιέσεων στα επιτόκια, μετακυλίουν όλο το βάρος στους δανειστές, όπως περιέγραψε στο Open η πρόεδρος του ΕΚΠΟΙΖΩ Παναγιώτα Καλαποθαράκου.

«Δυστυχώς θα δημιουργηθεί μία νέα γενιά κόκκινων δανείων, όπου συμπολίτες μας που με πολύ κόπο τα εξυπηρετούσαν, αντί να επιβραβεύονται από τις τράπεζες, τιμωρούνται σήμερα, επιβάλλοντας και μετακυλίοντας όλη την αύξηση του επιτοκίου», είπε η κα Καλαποθαράκου.

«Η πραγματικότητα είναι αυτή», ήταν η αντίδρασή της στην παρατήρηση δημοσιογράφου ότι θα χαθούν σπίτια. «Υπάρχει μια αναλγησία από τις τράπεζες αλλά πολύ περισσότερο από τα fund … ασφαλώς θέλουν να γίνουν πλειστηριασμοί. Η πρακτική αυτό έχει δείξει. Εμείς καθημερινά καταγράφουμε πλειστηριασμούς ακινήτων, ακόμα και για ευάλωτα νοικοκυριά».

Ο λόγος που προκρίνουν τους πλειστηριασμούς αντί των ρυθμίσεων οφειλών, είναι ότι «παίρνουν τα χρήματα άμεσα … είναι κερδοσκοπικές εταιρείες που θέλουν να αυξήσουν τα κέρδη τους», όπως εξήγησε.

❝ ετικέτες ❞ #ΤΡΑΠΕΖΕΣ