Αυτοσχέδιες ουρές από τα ξημερώματα – Πολίτες διανυκτερεύουν στο πεζοδρόμιο για να εξυπηρετηθούν – Έχουν επάνω τους μετρητά καθώς δεν γίνονται δεκτές οι κάρτες

Αποκαλυπτικό για τις πραγματικές συνθήκες που ζουν οι πολίτες όταν προσπαθούν να εξυπηρετηθούν από το ελληνικό κράτος είναι το ρεπορτάζ του Mega έξω από το Υποθηκοφυλακείο Αθηνών τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Οι πρώτοι πολίτες που ήθελαν να εξυπηρετηθούν το πρωί με το άνοιγμα της υπηρεσίας, είχαν πιάσει θέση μπροστά στην είσοδο ήδη λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα και συνεχώς αυξάνονταν. Στις 6.30 περίπου ο αριθμός των συνωστιζόμενων στην αυτοσχέδια ουρά έφτανε ήδη τους 30.

Οι πολίτες οργανώνονται μεταξύ τους χρησιμοποιώντας σελίδες Α4, σελοτέιπ και στυλό. Στην είσοδο κολλάνε την πρώτη σελίδα και γράφουν το όνομά τους κατά σειρά άφιξης. Όταν γεμίσει η πρώτη σελίδα κολλάνε τη δεύτερη και ο γολγοθάς τους στην γραφειοκρατία συνεχίζεται μέχρι το κλείσιμο, για να ξεκινήσει ξανά την επομένη για όσους δεν πρόλαβαν.

Ακόμη πιο εξωφρενική είναι η πληροφορία ότι όσοι προσπαθούν να πληρώσουν με κάρτα και ζητούν ένα POS, μαθαίνουν ότι πρέπει να φύγουν, να βρουν το απαραίτητο ποσό σε μετρητά και να επιστρέψουν, καθώς δεν γίνονται δεκτές πληρωμές με κάρτες.

❝ ετικέτες ❞ #ΑΘΗΝΑ