ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΠΟΣΤΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

  • Πριν αναλύσουμε μία από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις στη σεξουαλική ζωή των γυναικών, ας ξεκινήσουμε με τις βασικές πληροφορίες για τη γυναικεία εκσπερμάτιση, επίσης γνωστή και ως squirting: Η γυναικεία ουρήθρα περιβάλλεται από ιστό, ο οποίος είναι μέρος της εσωτερικής κλειτορίδας και στην πραγματικότητα πολύ παρόμοιος με τον στυτικό ιστό των ανδρών.

Κατά την σεξουαλική διέγερση, η κλειτορίδα και ο ιστός που την περιβάλλει, διογκώνονται και γίνονται πιο ευαίσθητες. Την ίδια στιγμή, μικροσκοπικοί αδένες, ακριβώς δίπλα στην ουρήθρα (παραουρηθρικοί αδένες), μπορούν να γεμίσουν με υγρό. Η εκσπερμάτιση συμβαίνει όταν αυτό το υγρό αποβάλλεται από την ουρήθρα και/ή τους παραουρηθρικούς αδένες κατά τη σεξουαλική διέγερση. Αν και το squirting συνδέεται συνήθως με το σημείο G και την κολπική διέγερση, πολλές γυναίκες μπορούν να εκσπερματώσουν μόνο από τη διέγερση της κλειτορίδας. Υπάρχει ΠΟΛΛΗ παραπληροφόρηση γύρω από αυτή τη σχετικά ανεξερεύνητη πτυχή του σεξ, οπότε ας καταρρίψουμε τους μεγαλύτερους μύθους για τη γυναικεία εκσπερμάτιση.

 Η γυναικεία εκσπερμάτιση ΔΕΝ είναι ένας αστικός μύθος

Μύθοι και αλήθειες για την γυναικεία εκσπερμάτιση και το squirting

Ακόμη και αρχαία κείμενα, όπως το Κάμα Σούτρα, αναφέρονται στην ικανότητα των γυναικών να αποβάλλουν υγρά κατά τη διάρκεια του σεξ. Το squirting είναι η λέξη που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι για να αναφερθούν στην γυναικεία εκσπερμάτιση, αλλά και οι δύο όροι είναι λίγο εσφαλμένοι. Αρκετές γυναίκες αναφέρουν ότι κατά τον οργασμό βιώνουν ένα είδος «εκσπερμάτισης», δηλαδή εξώθηση υγρών με ορμή από την ουρήθρα ή τον κόλπο. Ο όρος «εκσπερμάτιση» έχει επικρατήσει παρόλο που δεν υπάρχει σπέρμα στα υγρά των γυναικών (#πατριαρχία).

Συνήθως, το υγρό που αποβάλλεται είναι περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού και στην πραγματικότητα δεν εκτοξεύεται σε όλο το δωμάτιο. Τούτου λεχθέντος, υπάρχει μεταβλητότητα στην εμφάνιση και την αίσθηση του squirting.

Η εκσπερμάτιση ορισμένων γυναικών μπορεί να είναι λίγες σταγόνες. Σε άλλες, το ίδιο υγρό μπορεί να αναβλύζει ή να εκτοξεύεται με δύναμη. Οι διαφορές έχουν να κάνουν με το σώμα και την ανατομία της καθεμιάς.

Δεν βοηθάει το γεγονός ότι το squirting δεν είναι πολύ συνηθισμένο και παρουσιάζει μερικές αρκετά προφανείς προκλήσεις από την άποψη της έρευνας, κάτι που το κρατά «μυστήριο». Επιπλέον, η εξερεύνηση της σεξουαλικής ευχαρίστησης δεν είναι ακριβώς υψηλή προτεραιότητα στην επιστημονική κοινότητα, ειδικά για τις γυναίκες. Όμως, τώρα γνωρίζουμε οριστικά ότι το squirting είναι πραγματικό. Και οποιαδήποτε το έχει βιώσει μπορεί να το επιβεβαιώσει.

Συμβαίνει σε όλες τις γυναίκες

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και εκείνοι που πιστεύουν ότι η κάθε γυναίκα μπορεί να κάνει squirting, ανεξάρτητα από το αν το έχει ξαναζήσει. Η επιστημονική έρευνα και πάλι δεν είναι ιδιαίτερα διαφωτιστική γύρω από το αν όλες οι γυναίκες έχουν πράγματι την ικανότητα για εκσπερμάτιση. Αλλά υπάρχουν μερικές σχετικές θεωρίες για το τι μπορεί να συμβαίνει. Οι παραουρηθρικοί αδένες ορισμένων γυναικών, μπορεί να είναι μικρότεροι ή λιγότερο ενεργοί από άλλους ή μπορεί να υπάρχει ουλώδης ιστός που φράζει τους πόρους. Κάποιες μπορεί να κρατήσουν το υγρό, επειδή λανθασμένα νομίζουν ότι θα ουρήσουν. Άλλες μπορεί να μην έχουν ποτέ διεγερθεί αρκετά (ή με τον απαραίτητο τρόπο) στην περιοχή, ώστε να παράγει εκσπερμάτιση.

Επίσης υπάρχουν γυναίκες, οι οποίες εκσπερματώνουν ακούσια κάθε φορά ή σχεδόν κάθε φορά που κάνουν σεξ, ενώ άλλες πρέπει να χρησιμοποιήσουν ειδικές τεχνικές για να ολοκληρώσουν. Αν θέλεις να εξερευνήσεις το squirting, δοκίμασέ το. Η έρευνα μπορεί να είναι απίστευτα διασκεδαστική. Ωστόσο, μην πιέζεις υπερβολικά τον εαυτό σου ή τους συντρόφους σου.

Όπως συμβαίνει με κάθε πτυχή της σεξουαλικότητας, δεν είναι ανταγωνισμός. Μερικοί άνθρωποι μπορούν, άλλοι όχι, και αυτό είναι φυσιολογικό. Το μόνο που έχει σημασία είναι όλοι να περνούν καλά.

Είναι ούρα

Οι γιατροί είχαν στο παρελθόν χαρακτηρίσει το squirting «σεξουαλική δυσλειτουργία», υποθέτοντας ότι οι γυναίκες ουρούσαν κατά τη διάρκεια του σεξ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ορισμένες γυναίκες υποβλήθηκαν σε περιττές χειρουργικές επεμβάσεις για να «διορθώσουν» ένα πρόβλημα που στην πραγματικότητα δεν ήταν πρόβλημα. Άλλες απλώς προσπάθησαν να «συγκρατηθούν», αποτρέποντας τους οργασμούς ή καταστέλλοντας τη σεξουαλική ευχαρίστηση τους.

Πλέον μπορούμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους: Η γυναικεία εκσπερμάτιση ΔΕΝ είναι oύρα. Η παρανόηση είναι κατανοητή, καθώς το υγρό αποβάλλεται από την περιοχή της ουρήθρας, μερικές φορές σε μαζικές ποσότητες, και η διαδικασία μπορεί να μοιάζει πολύ με την ούρηση. Το υγρό μπορεί επίσης να έχει μια ελαφριά οσμή και κιτρινωπό χρώμα που μοιάζει με ούρα. Όμως, δεν είναι.

Η γυναικεία εκσπερμάτιση είναι στην πραγματικότητα ένα αλκαλικό υγρό, παρόμοιο με το σπερματικό υγρό των ανδρών.

Μπορεί να είναι εντελώς άοσμη ή να έχει μια ελαφριά οσμή. Είναι συνήθως διαυγής ή/και κιτρινωπή και πιο λεπτόρρευστη από ό,τι τα κολπικά υγρά που παράγονται κατά τη διάρκεια του σεξ. Εάν η ομοιότητα με την ούρηση εξακολουθεί να σε μπερδεύει, δοκίμασε να πας τουαλέτα πριν από τη σεξουαλική δραστηριότητα. Εάν η κύστη σου δεν είναι γεμάτη, μπορείς να είσαι βέβαιη ότι ό,τι βγαίνει από μέσα σου, δεν είναι ούρα.

Η εκσπερμάτιση συμβαίνει πάντα κατά τη διάρκεια του οργασμού

Σε αντίθεση με την ανδρική εκσπερμάτιση, η γυναικεία εκσπερμάτιση δεν συνδέεται απαραίτητα με τον οργασμό. Σε μερικές γυναίκες συμβαίνει πριν από τον οργασμό, σε άλλες κατά τη διάρκεια και σε άλλες μετά. Επίσης, σε αντίθεση με τους άνδρες, η γυναικεία εκσπερμάτιση, μπορεί να έχεις πολλές «εκρήξεις» και όχι μόνο μία. Επιπλέον ενώ στους άνδρες είναι σε μεγάλο βαθμό ακούσια, οι γυναίκες μπορούν μερικές φορές να την ελέγξουν. Το μόνο που χρειάζεται πραγματικά, είναι διέγερση των παραουρηθρικών αδένων. Έτσι πολλές γυναίκες εκσπερματώνουν κατά τη διάρκεια του οργασμού, επειδή οι οργασμοί κάνουν τους κολπικούς μύες να πάλλονται, γεγονός που μπορεί να ωθήσει προς τα έξω το υγρό.

Αλλά, το αν μια γυναίκα εκσπερματίζει ή όχι κατά τη διάρκεια του οργασμού δεν έχει να κάνει με το πόσο δυνατός ή «πραγματικός» είναι ο οργασμός.

Θυμίζει πάντα «σιντριβάνι»

Η στερεοτυπική εικόνα του squirting είναι ένα είδος κολπικού «σιντριβανιού». Εικόνα που συνδέεται με το πορνό. Αλλά μάντεψε: Oι απεικονίσεις στα πορνό είναι συχνά ψεύτικες. Ενώ λοιπόν σε ορισμένες γυναίκες το squirting, μπορεί όντως να έχει δυνατή και απότομη ροή, σε άλλες δεν συμβαίνει. Μερικές μάλιστα δεν συνειδητοποιούν καν ότι συμβαίνει. Απλώς το μπερδεύουν με την κολπική λίπανση. Αυτό που απλά θα πρέπει να θυμάσαι, είναι ότι τα σώματά μας είναι διαφορετικά. Είναι φυσιολογικό να σου συμβεί, αλλά είναι επίσης φυσιολογικό και το αντίθετο. Και δεν υπάρχει «σωστός» ή «λάθος» τρόπος. Αν ό,τι συμβαίνει είναι ασφαλές και προστατευμένο, τότε συνέχισε.

www.ladylike.gr

❝ ετικέτες ❞ #ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΙΣΗ