Το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου άνοιξε «φτερά» και οι πρώτες πτήσεις για το φετινό καλοκαίρι είναι γεγονός. Η πρεμιέρα έγινε το περασμένο Σάββατο με την πτήση της Eurowings από Ντίσσελντορφ, ενώ σήμερα σειρά παίρνει τη σκυτάλη το Μόναχο.

Λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας η πτήση από τη Γερμανική πόλη με 160 επιβάτες της γερμανικής πόλης. Λίγη ώρα αργότερα, η πτήση θα αναχωρήσει πραγματοποιώντας έτσι το πρώτο δρομολόγιο από τον αερολιμένα της Κεντρικής Ελλάδας προς το Μόναχο για το 2024.

«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσουν σταδιακά και τα δρομολόγια προς τους άλλους προορισμούς» ανέφερε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αερολιμενάρχης Κωνσταντίνος Ευσταθίου.

Το φετινό πρόγραμμα διεθνών πτήσεων αφορά σε πέντε προορισμούς, Μόναχο, Ντίσσελντορφ, Βιέννη, Παρίσι, Μπρνο, και έναν εθνικό, το Ηράκλειο Κρήτης.

Τα δρομολόγια, σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη, θα είναι σε εβδομαδιαία βάση για τους ευρωπαϊκούς προορισμούς, ενώ για το Ηράκλειο θα ανέρχονται σε δύο την εβδομάδα.

«Αύριο (σ.σ. σήμερα) ξεκινάνε οι πτήσεις για Μόναχο, στις 6 Ιουνίου για Παρίσι, στις 13 Ιουνίου για Μπρνο. Μία ημέρα μετά, στις 14 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια για Ηράκλειο, ενώ τελευταίος προορισμός θα είναι η Βιέννη στις 29 Ιουνίου» συνεχίζει ο κ. Ευσταθίου και όπως τονίζει, στις πλατφόρμες κράτησης εισιτηρίων έχει, ήδη, ξεκινήσει η προπώληση με τη ζήτηση μέχρι στιγμής να θεωρείται ικανοποιητική.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο το απόγευμα ο Δήμος Βόλου, δια της Αντιδημαρχίας Τουρισμού υποδέχτηκε την πρώτη πτήση για τη φετινή τουριστική περίοδο στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Την πτήση, προερχόμενη από το Ντίσσελντορφ της Γερμανίας καλωσόρισε η αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βόλου, Μελπομένη Λαζάρου, μαζί με στελέχη του Τμήματος Τουρισμού.

Την υποδοχή υποστήριξαν με γαστρονομική δράση μέλη της Ένωσης Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος της Νέας Αγχιάλου, οι οποίοι και προσέφεραν ένα πλούσιο γαστρονομικό καλωσόρισμα στους επιβάτες με παραδοσιακά εδέσματα του τόπου που κυριολεκτικά τους ενθουσίασε.

Η υποδοχή υλοποιήθηκε σε άρτια συνεργασία με τον Κεντρικό Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου και τον Αερολιμενάρχη κύριο Κωνσταντίνο Ευσταθίου.

Παρά το γεγονός ότι φέτος οι προορισμοί είναι λιγότεροι ο κ. Ευσταθίου ελπίζει ότι η κίνηση θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα αναλογικά και επισημαίνει πως τα μηνύματα είναι θετικά αναφορικά με τις προκρατήσεις.

«Οι προορισμοί φέτος είναι λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι, λόγω της απουσία της αεροπορικής εταιρείας EasyJet και των πτήσεων προς Αγγλία. Θα είναι μεν λιγότερη κίνηση λόγω του βαρομετρικού που κρατούσε η Αγγλία, αλλά όσον αφορά τις υπόλοιπες πτήσεις θα πάει, εξίσου, καλά» σημειώνει ο κ. Ευσταθίου.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου η βρετανική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας, μετά από σχεδόν έξι χρόνια με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, ενώ λίγες μέρες αργότερα συνήψε συμφωνία με το δρομολόγιο της Σκιάθου για έξι δρομολόγια εβδομαδιαίως.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πηγή: taxydromos.gr

❝ ετικέτες ❞ #Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΣ