Με δυναμικά αγροτικά συλλαλητήρια στον Τύρναβο και την Αγιά και συγκεντρώσεις σε κόμβους της Ελασσόνας και χωριά των Φαρσάλων απαντούν οι αγρότες στις εξαγγελίες της κυβέρνησης, δηλώνοντας πως τα μέτρα δεν επαρκούν για την επιβίωσή τους.

Από νωρίς τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα συγκεντρώθηκαν σε προκαθορισμένα σημεία της επαρχίας Τυρνάβου, για να ακολουθήσει κάθοδος στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου και πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο.

«Παντού πραγματοποιούνται μαζικές συγκεντρώσεις, δείγμα αποφασιστικότητας και ενότητας. Διεκδικούμε για την επιβίωσή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ, Ρίζος Μαρούδας, με τον πρόεδρο των αμπελουργών του Δαμασίου να επικεντρώνεται στα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες της σεισμόπληκτης περιοχής.

Τα υψηλά κόστη παραγωγής, οι χαμηλές τιμές των προϊόντων, οι καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις και η ανάγκη αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ, όπως και ζητήματα που προκύπτουν με τη νέα ΚΑΠ, αλλά και επιμέρους ζητήματα που απασχολούν κατά τόπους τον αγροτικό κόσμο έβγαλαν στους δρόμους αγρότες και κτηνοτρόφους, ενώ δυναμική κινητοποίηση καταγράφεται και στην Αγιά.

Οι αγρότες, με πανό, μαύρες σημαίες και συνθήματα δηλώνουν αποφασισμένοι να κινηθούν διεκδικητικά, μετρώντας ταυτόχρονα τις δυνάμεις τους, αλλά και αναμένοντας σχετικές αποφάσεις που θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, εν αναμονή πάντα και της επίσκεψης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργου Γεωργαντά, στις 5 Φεβρουαρίου, στον Τύρναβο, στο πλαίσιο “γαλάζιας” εκδήλωσης.

Ε.Π.

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας // LarissaPress

❝ ετικέτες ❞ #ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ