Στην εκδήλωση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ, συμμετείχε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Κόκκαλης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Το εθνικό στρατηγικό σχέδιο το οποίο επανυποβλήθηκε κατόπιν πολλών παρατηρήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στερείται στρατηγικών στόχων και προπαντός δεν απαντά στο τί είδους αγροτική οικονομία θέλουμε. Στα θετικά του συγκαταλέγονται η έμφαση στα συλλογικά σχήματα, η σύγκλιση των δικαιωμάτων μέχρι το τέλος της περιόδου και η κατάρτιση των μεταναστών με απώτερο στόχο την ενίσχυση του εργατικού δυναμικού στον πρωτογενή τομέα.

Ωστόσο, υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για σωρεία ζητημάτων, με πρώτιστο αυτό της έλλειψης ουσιαστικής διαβούλευσης, της απουσίας στρατηγικής στοχοθεσίας, η απουσία μέριμνας για τους «μικρούς» μέσω μίας αναδιανεμητικής ενίσχυσης, το καθεστώς των συνδεδεμένων – η συνδεδεμένη στο καλαμπόκι χάθηκε εξαιτίας της αδράνειας του υπουργείου για τη Θεσσαλία. Και βέβαια η αδύναμη έως ανύπαρκτη εφαρμογή από τον ΕΛΓΟ του συστήματος γνώσης και καινοτομίας.

Με ευχολόγια και «μπακαλίστικες» προσεγγίσεις του τύπου «θα δοθούν τα ίδια χρήματα με την προηγούμενη ΚΑΠ» που υποστηρίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, επιχειρείται να χρυσωθεί το χάπι στους αγρότες που όμως γνωρίζουν καλά ότι είναι οι χαμένοι της υπόθεσης».

❝ ετικέτες ❞ #ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ