Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, τοποθετήθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Δίνουμε τη “μάχη των μαχών” για να περιφρουρηθεί το ύψιστο κοινωνικό αγαθό της Δωρεάν Δημόσιας Υγείας για όλους, να σωθεί το γέννημα του ΠΑΣΟΚ που έγινε συλλογικό κεκτημένο του Ελληνικού Λαού, να κρατηθεί όρθιο το αποκούμπι των ευάλωτων συνανθρώπων μας.

Δεν διδαχθήκατε τίποτα στη Ν.Δ. από το μεγάλο δύσκολο μάθημα της πανδημίας. όπου το ΕΣΥ απέδειξε την αξία του.

Η διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, έχει διαβρώσει και το χώρο της Υγείας, πλέον δεν είμαστε όλοι ίσοι ούτε καν στον αγώνα μπροστά στην αρρώστια και στα θάνατο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που έχει περιέλθει σε οριακό σημείο.

Αυτή την ώρα οι γιατροί στη Λάρισα πραγματοποιούν συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπως συμβαίνει σε πόλεις και πλατείες σε ολόκληρη τη Χώρα.

Σήμερα όλοι οι προοδευτικοί δημοκράτες πολίτες, λέμε έναδυναμικό και αποφασιστικό ΟΧΙ:

  • ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του συστήματος Υγείας.
  • ΟΧΙ στην ανατροπή της θεμελιώδους βάσης του ΕΣΥ που είναι η δωρεάν και καθολική παροχή υπηρεσιών υγείας προς όλους.
  • ΟΧΙ στην κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικήςαπασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ.
  • ΟΧΙ στη μετατροπή του ύψιστου δημόσιου και κοινωνικούαγαθού, της Υγείας, σε αντικείμενο της ιδιωτικής αγοράς.
  • ΟΧΙ στην μετατροπή των ασθενών σε πελάτες.
  • ΟΧΙ στον εκφυλισμό του ανθρώπινου πόνου σε πεδίο οικονομικής συναλλαγής.
  • ΟΧΙ στις γαλάζιες ιδεοληψίες και τον ελιτισμό της Δεξιάς.
  • ΟΧΙ σε μια Υγεία έρμαιο στα δόντια των συμφερόντων λίγων και ισχυρών.
  • ΟΧΙ στην οριστική ταφόπλακα της δημόσιας περίθαλψης.

Σήμερα, η φωνή κάθε δημοκρατικού προοδευτικού πολίτηγίνεται κραυγή αγώνα, διεκδίκησης και ελπίδας, πως όλοι μαζί, εάν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να κάνουμε την Αλλαγή.

Ενωμένοι λέμε ΝΑΙ στην τεκμηριωμένη, ρεαλιστική, σύγχρονη δέσμη προτάσεων, που παρουσίασε ο Πρόεδρός μας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τις 8 μεγάλες τομές για ένα ΕΣΥ αναγεννημένο και ισχυρό, που σπάει ανισότητες, που καλύπτει την πλειοψηφία της κοινωνίας μας σε κάθε γωνιά της πατρίδας. ΝΑΙ στην ανάπτυξη του τομέα της Δημόσιας Υγείας, ως ολοκληρωμένη δημόσια υπηρεσία, με ισχυρές δομές σε κάθε περιφέρεια. Στο ενιαίο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υπό δημόσια εποπτεία. Σε σύγχρονα και λειτουργικά Δημόσια Νοσοκομεία. Στη δημιουργία σύγχρονων και καινοτόμων μονάδων περίθαλψης εκτός νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Στην αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ. Σε ειδική μέριμνα για την Υγεία στα νησιά. Στη λειτουργία ανεξάρτητου μηχανισμού αξιολόγησης. Στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Υγείας.

Ενώνουμε όλοι μαζί τη φωνή μας με τις φωνές των ασθενών, των συνοδών και φροντιστών τους, των ιατρών – νοσηλευτών και εργαζομένων στα Νοσοκομεία, και απαιτούμε από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. να σεβαστεί την κατάκτηση του λαού μας . Γιατί εμείς, πάνω από όλα λέμε ΝΑΙ στην Ανθρωπιά και την Αξιοπρέπεια.»

Ε ΛΙΑΚΟΥΛΗ 1-12-22 ΝΟΜΟΣΧ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ – YouTube

❝ ετικέτες ❞ #ΛΙΑΚΟΥΛΗ