Ιδιαίτερη ανησυχία δημιουργούν τα αλλεπάλληλα περιστατικά που έχουν λάβει χώρα τους τελευταίους μήνες στην «καρδιά» της Λάρισας, την Κεντρική πλατεία, μεταξύ ανηλίκων.

Περιστατικά που όπως εξηγούν στο onlarissa.gr αστυνομικές πηγές, δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο, ενώ δημιουργούν νέα δυσμενή και απρόβλεπτα δεδομένα. «Πλέον η Κεντρική πλατεία έχει γίνει στέκι για εκατοντάδες ανήλικα παιδιά αλλά αυτό από μόνο του δεν λέει κάτι. Το θέμα είναι πως είδαμε τους τελευταίους μήνες να συμβαίνουν γεγονότα που υπερβαίνουν της λογικής. Δεκάδες νεαρά άτομα να έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους».

Οι «καυγάδες», έχουν κατά τις αρχές δύο «ενδιαφέροντα» χαρακτηριστικά. Το πρώτο είναι πως αυξήθηκαν σημαντικά τα περιστατικά βίας μεταξύ ανήλικών κοριτσιών, ηλικίας από 14 έως 16 ετών και έχουν ως αφορμή πλέον όχι μόνον αντιζηλίες, αλλά την «επίδειξη δύναμης της μίας έναντι της άλλης στην παρέα»! Το δεύτερο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η ομήγυρη αντιμετωπίζει τα βίαια αυτά σκηνικά που στήνονται μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο, ως «θέαμα» και τα παρακολουθούν είτε με απάθεια, είτε καταγράφοντάς τα με το κινητό τους, αλλά σε καμία περίπτωση η συντριπτική πλειοψηφία τους δεν πράττει το αυτονόητο, δηλαδή την παρέμβαση ώστε να εκτονωθεί το κλίμα! Έτσι, συνήθως χρειάζεται η επέμβαση της αστυνομίας ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα τα παραπάνω εκτιμάται πως διαδραματίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκεί όπου το μπούλινγκ, οι επιθετικές συμπεριφορές και οι ομαδικές «επιθέσεις» δίνουν και παίρνουν, προετοιμάζοντας τρόπον τινά, το έδαφος, για τα όσα ακολουθούν στην πραγματική ζωή…

newsroom onlarissa.gr

❝ ετικέτες ❞ #ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ #ΛΑΡΙΣΑ