Σε ταινία θρίλερ παραπέμπει η διαδρομή Τρικάλων – Λάρισας για οδηγούς και επιβάτες. Οδηγώντας από και προς τη γειτονική πόλη, συναντά κανείς σε καθημερινή βάση νεκρά ζώα που έχουν χτυπηθεί από διερχόμενα αυτοκίνητα. Ζώα που είτε είναι δεσποζόμενα όπως σκύλοι, γάτες, άλογα μιας και ο δρόμος περνά μέσα από αγροτικές περιοχές όπου λειτουργούν κτηνοτροφικές μονάδες, είτε είναι άγρια όπως αλεπούδες, κουνάβια κοκ.

Το ζήτημα είναι σοβαρό, μιας και εκτός από το θλιβερό γεγονός ότι αδίκως χάνονται ζώα, υπάρχει συνεχώς ο κίνδυνος να προκληθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα, όπως και έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Παρατηρώντας κανείς την προστατευτική σίτα κατά τη διαδρομή, μπορεί εύκολα να διαπιστώσει ότι, σε αρκετά σημεία έχει χαλάσει από καθιζήσεις στο έδαφος αλλά και δυστυχώς, πολλές φορές και από ανθρώπινο χέρι.

To Τrikalanews.gr επικοινώνησε με τον Διοικητή της Τροχαίας στα Τρίκαλα, Αστυνόμο Β΄ Κώστα Κωστακόπουλο, με σκοπό να μας εξηγήσει τι πρέπει να κάνει ένας διερχόμενος από το δρόμο πολίτης όταν διαπιστώσει ότι κάποιο ζώο έχει βρεθεί μέσα στο δρόμο ή ότι έχει χτυπηθεί από αυτοκίνητο.

Όπως μας ανέφερε, η πρώτη αντίδραση πρέπει να είναι η ενημέρωση των δυνάμεων της Τροχαίας. Το ζήτημα βέβαια είναι μετά από αυτό, ποιος έχει την αρμοδιότητα να απομακρύνει ένα νεκρό ζώο από το σημείο; Η αρμοδιότητα αυτή φαίνεται να την έχει ο εκάστοτε δήμος στον οποίο ανήκει το σημείο του δρόμου όπου βρίσκεται το νεκρό ζώο. Όμως, οι δυνατότητες των δήμων αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, δεν επαρκούν και σίγουρα θα πρέπει να βρεθεί μια άλλη λύση.

Μαζί με τα νεκρά ζώα, μπορεί κανείς εύκολα να δει ρόδες, λάστιχα και διάφορα εξαρτήματα αυτοκινήτων που εμπλέκονται ανά καιρούς σε ατυχήματα. Δεν το συζητάμε για τις συνθήκες καθαριότητας του δρόμου που επίσης υστερεί σημαντικά. Όλα αυτά, προβληματίζουν και τις αρχές της Τροχαίας, μιας και αυξάνουν τον βαθμό επικινδυνότητας σε έναν δρόμο που ομολογουμένως έχει συμβάλει σημαντικά στη μετακίνηση προς και από τον νομό Τρικάλων.

Καλό θα είναι να υπάρξει ένας συντονισμός μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και να βρεθεί συνολικά μια λύση.

Πηγή: Τrikalanews.gr

❝ ετικέτες ❞ #ΤΡΙΚΑΛΑ