Με ποινή φυλάκισης 20 μηνών τιμωρήθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 88χρονος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τροχαίο με εγκατάλειψη θυμάτων.

Το ατύχημα συνέβη στις 11 το πρωί της 6ης Αυγούστου 2020 στην γέφυρα της Νέας Δημητριάδας. Καθώς ο 88χρονος κινούταν με αυτοκίνητο επί της οδού Φιλιππίδη επιχείρησε να διασχίσει την Αναλήψεως χωρίς να ελέγξει επαρκώς την διασταύρωση, με αποτέλεσμα να παρασύρει ζευγάρι σε μηχανάκι που κινούταν εκείνη την ώρα επί της λεωφόρου.

Το ζευγάρι υπέστη πολλαπλά τραύματα, με τον 46χρονο οδηγό του δικύκλου να οδηγείται απευθείας στο Νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε πως έφερε πολλαπλά κατάγματα και παρέμεινε σε νοσηλεία για διάστημα ενός μήνα, ενώ στην συνέχεια νοσηλεύθηκε για 30 ακόμη μέρες σε κέντρο αποκατάστασης. Η περιπέτεια του άνδρα δεν σταμάτησε εκεί, καθώς αναγκάστηκε να παραμείνει σε κατ’ οίκον νοσηλεία για 6 επιπλέον μήνες, ενώ δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο εργοστάσιο όπου εργαζόταν για έναν ολόκληρο χρόνο.

Η 45χρονη σύζυγος και συνεπιβάτιδα του μεταφέρθηκε επίσης στο Αχιλλοπούλειο, όπου διαπιστώθηκε πως υπέστη κάταγμα κλείδας, ρήξη χιαστού, κρανιοεγκεφαλική κάκωση και μώλωπες.

Ο 88χρονος οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ κατηγορούταν επίσης πως εγκατέλειψε το σημείο, και δεν σταμάτησε ως όφειλε για να καλέσει την τροχαία και να ελέγξει την κατάσταση των θυμάτων του.

Ο ίδιος δεν ήταν παρών αυτοπροσώπως στην δικαστική αίθουσα και εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό του, ο οποίος αποδέχθηκε εκ μέρους του την υπαιτιότητα για το ατύχημα αλλά αρνήθηκε το αδίκημα της εγκατάλειψης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος οδηγός δεν έχει ζητήσει ποτέ μέχρι σήμερα συγγνώμη από τα θύματά του, ενώ στο αστικό δικαστήριο για την υπόθεση την περασμένη Τρίτη εμφανίστηκε εριστικός.

Χθες στο ποινικό δικαστήριο, κρίθηκε ένοχος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, το οποίο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης με αναστέλλουσα δύναμη.

Πηγή: thenewspaper.gr

❝ ετικέτες ❞ #ΒΟΛΟΣ