Βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την κινδυνολογία που εξέπεμψε λίγους μήνες πριν τις εκλογέ

Πυρ ομαδόν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εικονική πραγματικότητα που παρουσίασε στους τομείς της οικονομίας και κοινωνίας, αλλά και την κινδυνολογία που εξέπεμψε στην περίπτωση που οι πολίτες δεν τον επιλέξουν σε λίγους μήνες για δεύτερη φορά στο τιμόνι διακυβέρνησης της χώρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Θυμήθηκε μετά από έναν χρόνο αισχροκέρδειας και μείωσης εισοδημάτων να μιλήσει για μισθούς όταν επί των ημερών του

  • τα νοικοκυριά με εισοδήματα μέχρι 750 ευρώ έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης
  • ο κατώτατος μισθός έχει χάσει ήδη ο 20% της αγοραστικής του δύναμη – κι αυτό μετά τις  όποιες αυξήσεις που έγιναν

Δεν βρήκε όμως μισή λέξη να πει για την αύξηση του ιδιωτικού χρέους και την έκρηξη των δόσεων στα τραπεζικά δάνεια, που σήμερα ακόμα και ο συνεπής δανειολήπτης βλέπει μια δόση δανείου να αυξάνεται μέχρι και 300 ευρώ απ’ τη μια μέρα στην άλλη», τονίζει η Πόπη Τσαπανίδου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 23.01.23 15:50Πόπη Τσαπανίδου / Ο Μητσοτάκης θυμήθηκε να μιλήσει για μισθούς μετά από ένα χρόνο αισχροκέρδειας

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ υπογραμμίζει ότι «Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί κατόρθωμα την ακραία φτωχοποίηση της κοινωνίας και νομίζει ότι κάποια ανεπαρκή κουπόνια, τα οποία μάλιστα προέρχονται από τα υπερέσοδα του ΦΠΑ, θα τον διασώσουν πολιτικά».

Σχολιάζοντας την επενδυτική βαθμίδα σημείωσε καυστικά «την έχει αναβάλλει 12 φορές και τώρα θυμήθηκε πως και για αυτήν την προσωπική του αποτυχία φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ». 

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ: Η πραγματικότητα δεν μπορεί να αλλάξει όσες συνεντεύξεις και αν δώσει ο κ. Μητσοτάκης

Για επικοινωνιακή διαχείρηση της σκληρής πραγματικότητας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επισημαίνοντας ότι «Οι πολίτες, όμως, γνωρίζουν πως έχουν πληγεί σε πρωτόγνωρο βαθμό από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια, που απομειώνει την αγοραστική τους δύναμη».

«Οι ατελέσφορες, αναποτελεσματικές, εμβαλωματικού και επιδοματικού χαρακτήρα πολιτικές και προσωρινές λύσεις για τους πολλούς, σε αντίθεση με τις προνομιακές, μόνιμου και χαριστικού χαρακτήρα ρυθμίσεις για τους λίγους και ισχυρούς, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν αλλά μεγαλώνουν τις ανισότητες και αυτή η πραγματικότητα δεν μπορεί να αλλάξει όσες συνεντεύξεις και αν δώσει ο κ. Μητσοτάκης ή όσες υποσχέσεις και αν επαναλάβει», υπογραμμίζει. Και καταλήγει:« Η γιγάντωση των ανισοτήτων στη χώρα φέρει την υπογραφή του».

ΚΚΕ:  Κατέρρευσε ο μύθος ότι η ανάπτυξη υπέρ των λίγων μπορεί να διανέμεται δίκαια και στους πολλούς

«Αν κάτι κατέρρευσε με πάταγο αυτά τα χρόνια, είναι ο μύθος που επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός, ότι η ανάπτυξη υπέρ των λίγων μπορεί να διανέμεται δίκαια και στους πολλούς. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο και αυτό διαδραματίζεται αυτήν την περίοδο μπροστά στα μάτια του λαού», σημειώνει το ΚΚΕ.

«Την ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια, τα τρόφιμα, τα φάρμακα, τον τουρισμό κι άλλου καταγράφουν ρεκόρ κερδών, ο λαός «πληρώνει» τα ρεκόρ στον πληθωρισμό, την ενεργειακή φτώχεια, τη φοροληστεία,την εκμετάλλευση, τη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα και «ανταμείβεται» με τα pass της κοροϊδίας, με τα προεκλογικά επιδόματα της εξαγοράς και με τα ψίχουλα σε μισθούς και συντάξεις που εξανεμίζονται, εξαιτίας της ακρίβειας, πριν καν δοθούν», επισημαίνει.

Στη δεκαετία που συμπληρώθηκε, από το 2012 μέχρι σήμερα, ο λαός μας έζησε τα πάντα, την εναλλαγή κρίσης κι ανάπτυξης, την εναλλαγή εκβιασμών και ψεύτικων υποσχέσεων, την εναλλαγή αστικών κυβερνήσεων κάθε απόχρωσης. Σε κάθε φάση έβγαινε πιο ζημιωμένος, με νέα βάρη και μ’ ένα αντιλαϊκό οικοδόμημα, που συνδιαμόρφωσαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και το οποίο όχι μόνο διατηρείται, αλλά κι επεκτείνεται, όπως συμβαίνει με το κοινό αντεργατικό πλαίσιο για τον κατώτατο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις. Σε συνθήκες κρίσης πλήρωνε με μειώσεις μισθών και συντάξεων, τώρα πληρώνει με την ακρίβεια που οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα.

Η διέξοδος για το λαό βρίσκεται στην αντίπερα όχθη και με βάση αυτό το ΚΚΕ καταθέτει προτάσεις που δίνουν ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα, που θέτουν στο επίκεντρο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και που πάνω απ’ όλα αναδεικνύουν ότι, για να κερδίσει η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, θα πρέπει να χάσει το κεφάλαιο και οι κάθε λογής πολιτικοί του εκπρόσωποι.

Αυτό είναι το διακύβευμα τόσο του καθημερινού αγώνα όσο και των εκλογών και γι’ αυτό χρειάζεται ένα ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό», επισημαίνει.

ΜέΡΑ 25: Οι πολίτες ζουν στο πετσί τους τις βάρβαρες πολιτικές της Μητσοτάκη ΑΕ

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του MέΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι στη συνέντευξη Τύπου προσπάθησε να παραποιήσει την πραγματικότητα και να εξαπατήσει τους πολίτες, χωρίς όμως πια να πείθει κανέναν. Οι πολίτες ζουν στο πετσί τους τις βάρβαρες πολιτικές της Μητσοτάκη ΑΕ.

❝ ετικέτες ❞ #ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ