- Όταν ο υπουργός Οικονομικών έχει πιο πολλές απορίες από τους βουλευτές που καταθέτουν ερωτήσεις στην Βουλή και στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι λίγες οι δημοσιογραφικές πληροφορίες
Απαντήσεις
Πολλοί θα ψάχνουν σήμερα δημοσιογραφικές πληροφορίες για το «τι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ». Λογικό μεν, αλλά μάλλον δύσκολο να βρουν απαντήσεις.
Γιατί βασική προϋπόθεση ώστε να ξέρουν οι δημοσιογράφοι τι γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι το …να ξέρει ο ΣΥΡΙΖΑ τι συμβαίνει στο εσωτερικό του. Πράγμα που είναι εξαιρετικά δύσκολο να ισχύει στην παρούσα συγκυρία.
Όλα όσα γίνονται σε αυτό το κόμμα την τρέχουσα περίοδο μάλλον αποτελούν …παγκόσμια πρωτοτυπία. Με τα όργανα να συνεδριάζουν δίχως τον πρόεδρο, τον πρόεδρο να αποφασίζει δίχως τα όργανα κι όλοι μαζί να ομνύουν στα μέλη τα οποία είναι πολύ αμφίβολο αν καταλαβαίνουν τι γίνεται.
Νεύρα
Πάντως ο Στέφανος Κασσελάκης μάλλον είχε τα …νεύρα του χθες βράδυ στην εκδήλωση LSE όπου παραβρέθηκε. Διαπίστωσε πώς όλο αυτό το χάος τον ακολουθεί ακόμη και στο Λονδίνο. Εκεί όπου εμφανώς πήγε για να «φτιάξει» το προφίλ του.
Ιδίως όταν ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης Κέβιν Φεδερστόουν (με εμφανώς ισχυρή αίσθηση του χιούμορ) τον ρωτούσε για το ερωτηματολόγιο που κατέθεσε προς τα μέλη και το αν πρόκειται να το δημοσιοποιήσει ή όχι.
Μάλιστα σε κάποιο σημείο της συζήτησης ο ερωτών παρατήρησε πως ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει την δυνατότητα αν οι απαντήσεις είναι αυτές που θέλει να το δημοσιοποιήσει. Αν πάλι δεν είναι θα μπορούσε να το κρατήσει κρυφό…
Μη γίνει συνήθεια
Καλή η μη επιβολή κομματικής πειθαρχίας σε μία ψηφοφορία στο κοινοβούλιο αλλά …μη μας γίνει και συνήθεια! Κάπως έτσι φαίνεται να το βλέπει το πράγμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
Σχολιάζοντας χθες την ψηφοφορία της προηγούμενης εβδομάδας στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια είπε χαρακτηριστικά: «Είναι σεβαστή η κάθε τοποθέτηση του κάθε βουλευτή και της κάθε βουλευτή στο ελληνικό Κοινοβούλιο, εν προκειμένω για την Κ.Ο. της Ν.Δ.. Είναι σημαντικό το ότι ψηφίστηκε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Όμως, έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας για άλλα, πάρα πολύ σημαντικά νομοσχέδια, που αφορούν το σύνολο των πολιτών».
Όπως καταλαβαίνετε σε αυτά τα νομοσχέδια που «αφορούν το σύνολο» (λες και ένα νομοσχέδιο για δικαιώματα δεν το αφορά) δεν χωράνε παραφωνίες.
Απορίες
Απορούσε χθες στην Βουλή ο Κωστής Χατζηδάκης, σχετικά με το γιατί ο Παύλος Γερουλάνος κατέθεσε ερώτηση σχετικά με το σύστημα IRIS και τις προμήθειες που χρεώνουν οι τράπεζες.
Ακόμη και όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ του εξήγησε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί ότι οι συναλλαγές αυτές θα είναι δίχως χρέωση και τελικά οι τα τραπεζικά ιδρύματα κατέληξαν να επιβαρύνουν την χρήση του.
Ο υπουργός Οικονομικών επέμενε πως το σύστημα IRIS είναι δωρεάν. Αναφέροντας όμως ο ίδιος στην ομιλία του πως οι συναλλαγές των πολιτών μεταξύ τους δεν έχουν χρέωση όμως «ο ελεύθερος επαγγελματίας για τις συναλλαγές αυτές πληρώνει προμήθεια μικρότερη σε σχέση με άλλες εναλλακτικές μεθόδους ηλεκτρονικών πληρωμών»
Να υποθέσουμε πως οι «ελεύθεροι επαγγελματίες» δεν περιλαμβάνονται στην κατηγορία «πολίτες»;
www.news247.gr
❝ ετικέτες ❞ #ΕΠΙΣΥΝΔΕΣΕΙΣ