• Ο διπλός καθαρισμός είναι μια συνήθεια που αφήνει την επιδερμίδα πεντακάθαρη και λαμπερή, αρκεί να τον κάνεις με τον σωστό τρόπο.

Θα έκανες ποτέ μπάνιο με τα ρούχα; Όχι φυσικά! Οι πούδρες, τα ρουζ, τα κονσίλερ είναι σαν ρούχα που «ντύνουν» το πρόσωπό σου. Αν δεν αφαιρεθούν πριν το πλύσιμο μέχρι το τελευταίο ίχνος, τότε αυτό δεν έχει κανένα νόημα και μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγιή και καθαρή όψη της επιδερμίδας. Για να της προσφέρεις βαθύ και σχολαστικό καθαρισμό, θα πρέπει να αφαιρέσεις κάθε ρύπο που επικάθεται πάνω της όλη την ημέρα, όπως είναι το μακιγιάζ, η λιπαρότητα, τα υπολείμματα των καλλυντικών προϊόντων, το αντηλιακό, η σκόνη και η βρομιά του περιβάλλοντος.

Ο πλέον κατάλληλος και ολοκληρωμένος καθαρισμός για να το πετύχεις αυτό είναι ο διπλός. Είναι μάλιστα ιδανικός για το βράδυ, όταν δηλαδή στην επιδερμίδα σου έχουν συσσωρευτεί κάθε είδους ρύποι αλλά έχεις και περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σου. Έτσι, θα πας για ύπνο με τη συνείδησή σου ήσυχη ότι έχεις φροντίσει την επιδερμίδα σου με τον καλύτερο τρόπο.

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές τα οφέλη του διπλού καθαρισμού, που τον μάθαμε από τις Ασιάτισσες και πραγματοποιείται με δύο διαφορετικά προϊόντα σε υφή και σύνθεση: στο πρώτο βήμα, χρησιμοποιούνται προϊόντα ντεμακιγιάζ με ελαιώδη βάση, όπως ένα γαλάκτωμα ή ένα cleansing balm, που αφαιρούν το μακιγιάζ, ενώ στο δεύτερο προϊόντα σε μορφή gel ή αφρού, που απομακρύνουν ρύπους, σμήγμα, ιδρώτα. Αν έχεις δοκιμάσει αυτή την τελετουργία ομορφιάς αλλά δεν βλέπεις αποτελέσματα, ενδεχομένως να κάνεις κάποιο λάθος στη διαδικασία.

πώς να κάνεις τον καθαρισμό πιο αποτελεσματικό

iStock

Η σημασία του (σωστού) καθαρισμού

Η Danuta Mieloch, αισθητικός των διασήμων, πιστεύει ότι για να αποκτήσεις υγιές και λαμπερό δέρμα χρειάζεται αφοσίωση και συνέπεια. «Ακόμα κι αν ακολουθείς πιστά ένα ετήσιο πρωτόκολλο ομορφιάς στο ιατρείο με θεραπείες, λέιζερ και ενέσιμα, αλλά δεν εφαρμόζεις μια σωστή ρουτίνα καθαρισμού και περιποίησης στο σπίτι, η επιδερμίδα σου πάντα κάτι θα χάνει», τονίζει χαρακτηριστικά. Ο καθαρισμός είναι βασικό και αναπόσπαστο μέρος μια σωστής ρουτίνας και μπορείς να τον βελτιώσεις με απλές κινήσεις

πώς να κάνεις τον καθαρισμό πιο αποτελεσματικό

iStock

Ο βασικός κανόνας!

Όταν ξεκινάς τον διπλό καθαρισμό με ένα ελαιώδες ή κρεμώδες προϊόν ντεμακιγιάζ, μη βιάζεσαι. Όπως είπαμε, τα καλά αποτελέσματα θέλουν αφοσίωση, συνέπεια και λίγο παραπάνω από τον πολύτιμο χρόνο σου – όχι ξεπέτα!

Τα φυτικά έλαια στη σύνθεση του ντεμακιγιάζ θα διαλύσουν τη λιπαρότητα, το επίμονο μακιγιάζ και το αντηλιακό σε όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και τον λιπαρό. Ωστόσο, για να εισχωρήσουν τα έλαια στην επιδερμίδα και να διαλύσουν ό,τι πρέπει να εξαφανιστεί από πάνω της, χρειάζεται να κάνεις μασάζ σε όλο το πρόσωπο για κάποια λεπτά. Όπως ακριβώς παίρνεις τον χρόνο σου για να βουρτσίσεις καλά τα δόντια σου με επαναλαμβανόμενες κινήσεις, το ίδιο πρέπει να κάνεις και με τον διπλό καθαρισμό.

Όταν τελειώσεις το πρώτο βήμα, χρησιμοποίησε ένα καθαρό και μαλακό πανάκι για να αφαιρέσεις το παραμικρό υπόλειμμα που μπορεί να έχει απομείνει. Τότε μπορείς να περάσεις στο επόμενο βήμα με το προϊόν που έχει βάση το νερό και δεν θα βρει κανένα εμπόδιο για να εισχωρήσει στους πόρους και να αφαιρέσει σμήγμα, ρύπους και ό,τι άλλο κρύβεται εκεί μέσα.

www.ow.gr

❝ ετικέτες ❞ #ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ