Προετοιμάζει τους πολίτες για νέα έκρηξη ακρίβειας «στον πλανήτη Γη» τον Οκτώβριο και νίπτει τα χείρας του

ΟΆδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε στα τηλεπαράθυρα ως ο πλανητάρχης της ακρίβειας για να προετοιμάσει τους πολίτες για νέα έκρηξη στις τιμές τον Οκτώβριο. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στον ΑΝΤ1, «Η περίπτωση να μην έχουμε αυξήσεις στον πλανήτη γη, τον Οκτώβριο του 2022, είναι αδύνατη. Έχουμε τον μεγαλύτερο παγκόσμιο πληθωριστικό κύκλο από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μην περιμένετε με έναν μαγικό τρόπο να μην υπάρχουν αυξήσεις».

Εμμονικά ο Άδωνις Γεωργιάδης για μια ακόμα φορά απέρριψε το αίτημα για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής υποστηρίζοντας αυτή τη φορά τη δημοσιονομική σταθερότητα και τον φόβο των αγορών.

«Η κυβέρνηση μας, όπως όλες οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, έχει να ισορροπήσει σε δύο βάρκες. Η μία βάρκα είναι η πίεση στον καταναλωτή και στο διαθέσιμο εισόδημα, το οποίο προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε με την αύξηση του βασικού μισθού, με τα επιδόματα, με τις μειώσεις διαφόρων φόρων και ούτω καθ’ εξής και η άλλη, η δημοσιονομική μας σταθερότητα γιατί ταυτόχρονα με την κρίση στα σούπερ μάρκετ, έχουμε τη μεγάλη καταιγίδα στις αγορές. Άρα, δεν μπορείς να πάρεις αποφάσεις τέτοιες που θα σε βάλουν στο στόχαστρο των αγορών».

❝ ετικέτες ❞ #ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ