Ραγδαίες εξελίξεις ένα εικοσιτετράωρο μετά την επίσκεψη Τσίπρα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την παρακολούθηση των αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων.

Παρά την προσπάθεια των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ να υποβαθμίσουν και να αφανίσουν από τα σημερινά πρωτοσέλιδα την σημασία της χτεσινής παρέμβασης του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και με δεδομένη την ανησυχία της κυβέρνησης για το τι άσους κρύβει στο μανίκι του ο κ. Τσίπρας εν όψει της συζήτησης στην Βουλή για τον προϋπολογισμό, το Μέγαρο Μαξίμου κατέστρωσε προσωπική επίθεση κατά του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Προκαλώντας απορίες και ερωτήματα γιατί αιφνιδίως και χωρίς να έχει προκύψει κάτι, το Μαξίμου έβαλε στο στόχαστρο της καχυποψίας του τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Για παράδειγμα, μεγάλη εντύπωση στο Πεντάγωνο προκάλεσε ιδιαίτερα επιθετικό κατά του Κ. Φλώρου, δημοσίευμα στο in.gr, καθώς από πολλούς ερμηνεύθηκε ότι η πηγή των πληροφοριών και των εκτιμήσεων βρίσκεται μέσα στο στενό κύκλο του Πρωθυπουργού.

«Κάτι (σοβαρό) τρέχει με τον Κωνσταντίνο Φλώρο»

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα τιτλοφορείται: «Κάτι (σοβαρό) τρέχει με τον Κωνσταντίνο Φλώρο. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει αυτονομηθεί και ασκεί δική του …πολιτική» !

Άνθρωπος που είναι σε πλήρη γνώση του χοντρού «φακέλου των υποκλοπών» της ΕΥΠ σχολίαζε ότι «σχόλια και εκτιμήσεις του εν λόγω δημοσιεύματος δείχνουν να ταυτίζονται πλήρως με αντίστοιχα που είναι βέβαιο ότι περιλαμβάνονταν στα ενημερωτικά σημειώματα της ΕΥΠ που αποστέλλονταν στον Πρωθυπουργό, ως αποτέλεσμα της δράσης των «κοριών» !

Μεταξύ άλλων το δημοσίευμα του in.gr αναφέρει: «Όμως, φαίνεται πως ο αρχηγός στα χρόνια που ηγείται του Γενικού Επιτελείου έχει δημιουργήσει μια ομάδα από δικούς του πιστούς αξιωματικούς, δικά του media και ακολουθεί πιστά τις ανορθόδοξες τακτικές πολέμου στην καθημερινή του πρακτική διοίκησης.

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι αρχηγοί των τριών επιτελείων είναι τουλάχιστον αμήχανοι απέναντι του και δείχνουν αιφνιδιασμένοι κάθε φορά από την προσωπική του στρατηγική. Όπως και το Μαξίμου και το ΥΠΕΞ ενίοτε». «Η αυτονόμησή του – συνεχίζει το δημοσίευμα- φάνηκε ξεκάθαρα σε δύο πρόσφατα περιστατικά που πέρασαν χαμηλά από τα ραντάρ της δημοσιότητας.»

Την ημέρα που ο υπουργός Άμυνας είχε συνάντηση με τον τούρκο ομόλογό του Ακάρ στις Βρυξέλλες, στο ΝΑΤΟ με στόχο την εξομάλυνση της έντασης ο κ. Φλώρος διοργάνωσε στη Χίο στρατιωτική φιέστα με τους νεοσύλλεκτους να κραυγάζουν συνθήματα – απάντηση στην τουρκική προπαγάνδα – απειλή «θα έλθουμε μια νύκτα». Το κλίμα και οι συνεννοήσεις που είχαν γίνει για την έκδοση ακόμη και κοινής δήλωσης των δύο υπουργών χάλασαν.

Μέχρι και ασκήσεις τις νύκτες με φουσκωτά και ΟΥΚάδες σε βραχονησίδες είχε δώσει διαταγή να γίνονται, έως ότου μαθεύτηκε και κόπηκαν μαχαίρι άγνωστο με παρέμβαση ποίου».

Και το δημοσίευμα του In.gr αναρωτιέται:« – Τι θέλει ο κ. Φλώρος; Πόλεμο με την Τουρκία; Έχει φαντασιωθεί τον εαυτό του στρατηλάτη και τη χώρα σε πολεμική σύρραξη; Τον εξυπηρετεί στον προσωπικό του σχεδιασμό η ένταση;».

Επίσης στο δημοσίευμα, που σύμφωνα με πληροφορίες, στέλνει μηνύματα από το Μέγαρο Μαξίμου αποκαλύπτεται ότι: «Ο στρατηγός, με τον εκρηκτικό χαρακτήρα τα έκανε… λαμπόγυαλο» αναφέροντας ένα περιστατικό της 17ης Νοεμβρίου μετά την ακύρωση της επίσκεψης στην Αθήνα του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ όπου θα έκλεινε η συμφωνία για τους υπερσύγχρονους πυραύλους Spike NLOS με τον Έλληνα ομόλογό του. Εκείνος διοργάνωσε μονοήμερο ταξίδι στη Κρήτη μαζί με δημοσιογράφους γιατί δεν είχε ρόλο;

Ακόμη και την πρόσφατη συμφωνία Έρευνας – Διάσωσης με την Αίγυπτο επιχείρησε να υποβαθμίσει αφού δεν είχε σημαντικό photo opportunity διαρρέοντας ότι τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με την Αίγυπτο θα ήταν πιο σημαντικά. Επίσης -αναφέρεται ότι στην γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων, στις 21 Νοεμβρίου, ο κ. Φλώρος οργάνωσε μια υπερπαραγωγή αυτοπροβολής -κιτς κατ’ ορισμένους- παρουσία του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έφυγε πολύ νωρίς».

Και το δημοσίευμα του in.gr καταλήγει στο συμπέρασμα: «Ίσως ο κ. Φλώρος να έχει πολιτικές φιλοδοξίες και να αναζητά την ευκαιρία να συνεχίσει την καριέρα του στην πολιτική ή να δημιουργήσει μια νέα δομή συγκροτώντας αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων και καταργώντας το ΓΕΕΘΑ.

Θέλει να παραμείνει έναν χρόνο ακόμη

Το βέβαιο είναι ότι στις επικείμενες κρίσεις θέλει να παραμείνει για ένα χρόνο ακόμη. Ακόμη και εάν αλλάξει η κυβέρνηση και φύγει ο ίδιος τον Δεκέμβριο του 2023 θα έχει προωθήσει δικούς του ανθρώπους στις θέσεις κλειδιά και θα ελέγχει τα πάντα.

Άλλωστε, και με την προηγούμενη κυβέρνηση μια χαρά τα πήγαινε. Από τραγούδια του ΕΑΜ στη ΛΑΕΔ έως και συνοδός του τότε υπουργού Εξωτερικών για την παραλαβή των δύο στρατιωτικών τον Αύγουστο του 2018 που είχαν συλληφθεί στον Έβρο, μπαίνοντας κατά λάθος στην τουρκική επικράτεια πέντε μήνες νωρίτερα. Αν ο αρχηγός, όμως, θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη ιδού πεδίον δόξης λαμπρό, χωρίς τα γαλόνια και το εθνόσημο. Η χώρα έχει πικρή εμπειρία…».

Πριν την εκτόξευση του τηλεκατευθυνόμενου πυραύλου κατά του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, το Μέγαρο Μαξίμου είχε επιχειρήσει μέσω φιλικά προσκείμενων στην κυβέρνηση αποστράτων να βγουν στα πρωινάδικα και να δώσουν την εντύπωση ότι ανέκαθεν παρακολουθούνταν οι στρατιωτικοί, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα μειώνονταν οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ του αρχηγού ΓΓΕΘΑ και άλλων κορυφαίων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του προέδρου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών Δημήτρη Μεθενίτη ο οποίος μιλώντας στο militaire ανέφερε ότι «η κυβέρνηση περιφρονεί τους στρατιωτικούς αλλά τους παρακολουθεί».

Συγκεκριμένα μετέφερε το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Κλίμα που διαμορφώθηκε μετά από τις ανακοινώσεις πρωθυπουργού και υπουργού Προστασίας του Πολίτη για ενίσχυση 600 ευρώ μόνο για τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς! Οι στρατιωτικοί θα πάρουν ένα …φιλοδώρημα με τη μορφή …οδοιπορικών! Ο κ.Μεθενίτης λέει τα πράγματα με το όνομα τους και ας μην αρέσουν σε πολλούς.

Του Δήμου Βερύκιου

Πηγή: ieidiseis.gr 

❝ ετικέτες ❞ #ΜΑΞΙΜΟΥ