Ο σταθμάρχης ανέβηκε στο τρένο με «γαλάζιο σπρώξιμο» – Τα στοιχεία για τον σκανδαλώδη διορισμό το 2022

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την τραγωδία στα Τέμπη αλλά και πώς τελικά ο 59χρονος σταθμάρχης μετατέθηκε στη Λάρισα. Μετά την αποκάλυψη του iEidiseis με το ΦΕΚ της μετάθεσής του αποκαλύπτεται ότι το «γαλάζιο» πελατειακό κράτος κατάφερε να ξεπεράσει όσα ορίζουν οι νόμοι του κράτους και οι κανόνες δικαίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με το ΦΕΚ, ο σταθμάρχης μετατάχθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος, σε κενή οργανική θέση του κλάδου Κυκλοφορίας, ειδικότητας Σταθμαρχών, με κωδικό 1645713805.

Η θέση που κάλυψε είναι με κωδικό 1645713805, ΔΕ Σταθμαρχών, για την οποία ο ΟΣΕ απαιτούσε ρητώς και εγγράφως, υποψήφιους με όριο ηλικίας έως 48 έτη! Κάτι που όπως φάνηκε όχι μόνο δεν τηρήθηκε αλλά ξεπεράστηκε με πολύ μεγάλη ευκολία από το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δείτε τα ντοκουμέντα

fek kodikos
fek kodikos2
fek kodikos3

Για το θέμα που φέρνει στο φως ο Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης σημειώνει:

«Τελικά το πελατειακό – επιτελικό κράτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είχε μοιραίο ρόλο στη τραγωδία των Τεμπών.

Η μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη στον ΟΣΕ της Λάρισας είναι εξόφθαλμα παράνομη.

Η μετάταξή του δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, στις 30 Ιουνίου 2022.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, μετατάχθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος, σε κενή οργανική θέση του κλάδου Κυκλοφορίας, ειδικότητας

Σταθμαρχών, με κωδικό 1645713805.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία θέσεων του 1ου Κύκλου Κινητικότητας του 2022 (apografi.gov.gr) και συγκεκριμένα για την κάλυψη της θέσης με κωδικό 1645713805, ΔΕ Σταθμαρχών, ο ΟΣΕ απαιτούσε ρητώς κι εγγράφως, υποψήφιους με όριο ηλικίας έως 48 έτη!

Επομένως, εάν είχε τηρηθεί η νομιμότητα, ο συγκεκριμένος υπάλληλος που ήταν ηλικιακά πολύ μεγαλύτερος, δεν θα είχε μπορέσει να καταλάβει τη συγκεκριμένη θέση του Σταθμάρχη Λάρισας και δεν θα βρισκόταν να ασκεί τα συγκεκριμένα καθήκοντα τη μοιραία βραδιά της 28ης Φεβρουαρίου.

Το μόνο πλέον που απομένει να απαντήσει η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό είναι:

Ποιος πολιτικός-κυβερνητικός παράγοντας πίεσε και επέβαλε την παράνομη μετάταξη του μοιραίου Σταθμάρχη;».

Πηγή: ieidiseis.gr

❝ ετικέτες ❞ #ΤΕΜΠΗ