Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν τη διάρρηξη της σχέσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την κοινωνία σημείωσε σε συνέντευξη της η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η χώρα βρίσκεται ακόμη σε θρήνο για το τραγικό, πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, και οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν τη διάρρηξη της σχέσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την κοινωνία», ανέφερε σε παρέμβαση της η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη στην ΕΡΤ Νews και στον Δ. Κοτταρίδη. Τονίζοντας αυτό που καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις που έσπευσε το Μαξίμου να κάνει από τις πρώτες στιγμές του πένθους εφόσον  μοναδικό μέλημα του κ. Μητσοτάκη είναι το αν θα μπορέσει να κερδίσει τις εκλογές και να παραμείνει στη θέση του. «Επανειλημμένως, θυμίζω, έχει κάνει διαρροές για εκλογές αναζητώντας την κατάλληλη για τον ίδιο συγκυρία, με πρόσφατο παράδειγμα το περσινό καλοκαίρι (όπου παρουσίαζε και ως υποψήφια την κ. Νικολάου), έχοντας έκτοτε βάλει  τη χώρα σε μία μακρά προεκλογική περίοδο φτάνοντας στο σήμερα όπου αρνείται να ορίσει ημερομηνία εκλογών. Το γιατί είναι προφανές. Η κυβέρνηση κλυδωνίζεται, ο ίδιος βρίσκεται σε πανικό και σύγχυση»

Αυτό που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις είναι η διάρρηξη της σχέσης της Μητσοτάκη και ΝΔ με την κοινωνία,  ειδικότερα δε και με τον βασικό πυρήνα των ψηφοφόρων της ΝΔ τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη. «Όπως και η κατακρήμνιση των ποσοστών θετικών γνωμών ως προς τη διαχείριση των μεγάλων κρίσεων (την οικονομία, την ακρίβεια, το ενεργειακό) και των δημόσιων αγαθών ( δομές του κοινωνικού κράτους, υγεία παιδεία κ.λπ.). Ο κόσμος που κλονίστηκε και αποσύρθηκε από τη ΝΔ βρίσκεται προς στιγμή στη ζώνη των αναποφάσιστων, πράγμα εύλογο. Καταγράφεται επίσης και η αντίδραση των πολιτών απέναντι στην επιλογή της κυβέρνησης και του Κ. Μητσοτάκη να σταθούν απέναντι στην τραγωδία και τις ευθύνες τους  με σοβαρότητα και λιγότερο κυνισμό».

Θύμισε την αλληλουχία δηλώσεων του πρωθυπουργού όπου ξεκίνησε από το «τραγικό ανθρώπινο λάθος» πέρασε στο’ φταίμε όλοι’ ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους όλων των κυβερνήσεων, κατόπιν δήλωσε άγνοια ώσπου έφτασε στο σημείο να βαφτίσει θυσία τους θανάτους των ανθρώπων ενώ ο απερίγραπτος κ. Γεωργιάδης τόλμησε να δει την τραγωδία ως ευκαιρία! Παρατηρούμε λοιπόν στην κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη την προσπάθεια να διορθώσουν το ένα λάθος με επόμενο, όχι σε επίπεδο επικοινωνίας αλλά ουσίας. «Βλέπουμε δηλαδή την παντελή έλλειψη ενσυναίσθησης και αισθήματος ευθύνης αλλά και την σκοπιμότητα. Ο κ. Μητσοτάκης καταφεύγει ξανά στην δήλωση αγνοίας, και δεν είναι η πρώτη φορά (θυμίζω το σκάνδαλο των υποκλοπών). Κλείνοντας, θα σημειώσω η προσπάθεια της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη να διαχύσει τις ευθύνες προς όλους, αποφεύγοντας να αναλάβει τις κυβερνητικές προφανώς έπεσε στο κενό καθώς στις δημοσκοπήσεις το περιβόητο «όλοι φταίμε» δεν δείχνει να επηρεάζει τα υπάρχοντα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.  Από τους ποιοτικούς δείκτες δε, είναι εμφανές πώς οι θετικές γνώμες ως προς τη διαχείριση σειράς μεγάλων ζητημάτων όπως η διαφάνεια, διαφθορά, δημοκρατία οικονομία, υγεία παιδεία στρέφονται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

Επί 4 χρόνια η κυβέρνηση ΝΔ δόμησε κράτος, αναξιοκρατικό, πελατειακό και ρουσφετολογικό

Η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισήμανε ότι επί 4 χρόνια δομείτε κράτος αναξιοκρατικό, πελατειακό, ρουσφετολογικό. Δυστυχώς το θέμα του σταθμάρχη αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της αντίληψης. Εν προκειμένω το θέμα του σταθμάρχη ήταν ρουσφετολογικό. «Ο άνθρωπος αυτός μέσω παράνομης μετάταξης η οποία νομιμοποιήθηκε εκ των υστέρων, βρέθηκε σε θέση κλειδί με υπηρεσία 5 ημερών. Βρέθηκε λοιπόν να μη γνωρίζει να κάνει τη δουλειά του, μόνος, και τα λοιπά τα οποία θα πει η δικαιοσύνη. Συνεχίζω: Ο ΟΣΕ βρίσκεται υποστελεχωμένος, οι εργαζόμενοι από 1200 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα 750. Εργάζονται με μπλοκάκια και 6μηνες συμβάσεις. Είναι αυτό το πράγμα συμβατό με τη φύση της συγκεκριμένης δουλειάς; Σήμερα έρχεται ο κ. Μητσοτάκης και μας λέει ότι θα συγκρουστεί με το κράτος. Με τι θα συγκρουστεί ακριβώς; Με αυτό που έχτισαν οι ίδιοι επί δεκαετίες;  Πότε θα το κάνει; Προφανώς το μεταθέτει για την επόμενη 4ετία! Επανέρχομαι και λέω ότι το θέμα του σταθμάρχη ήταν η παράνομη και ρουσφετολογική μετάταξη».

Η αξιολόγηση του δημοσίου τομέα προκάλυμμα της νεοφιλελεύθερης βδελυγμίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι σήμερα στρέφοντας το βλέμμα μακριά από την κρατική δομή την οποία έχουν διαβρώσει με τις πελατειακές σχέσεις που υπηρετούν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επικεντρώνεται στο θέμα της αξιολόγησης.  «Ως υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης νομοθέτησα σύστημα αξιολόγησης το οποίο έτρεξε στο δημόσιο τομέα και είχε ολοκληρωθεί σε όλα τα υπουργεία. Και μάλιστα όταν ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία είχαμε παραδώσει και σύστημα ηλεκτρονικής αξιολόγησης, οργανογράμματα, περιγράμματα θέσεων εργασίας κ.ό.κ.  Βεβαίως, η ΝΔ άλλαξε το σύστημα. Γιατί; Διότι εμείς είχαμε εφαρμόσει δύο κατευθύνσεων αξιολόγηση 360 μοιρών ξεκινώντας από τις κρίσεις προϊσταμένων διότι πρέπει να υπάρχουν προϊστάμενοι που έχουν κριθεί για να πραγματοποιήσουν αξιολόγηση στους υφισταμένους τους. Θυμίζω εδώ ότι όλο αυτό το διάστημα διακυβέρνησης ΝΔ κρίσεις προϊσταμένων δεν έχουν γίνει. Οι  προϊστάμενοι είναι με ανάθεση. Ρωτάω λοιπόν: πώς θα δεχθεί ο/η εργαζόμενος να αξιολογηθεί από κάποιον προϊστάμενο κομματικά τοποθετημένο με ανάθεση; Ή από κάποιον μετακλητό συνεργάτη υπουργού;

Προσωπικά παρέδωσα τις κρίσεις προϊσταμένων υλοποιημένες σε μεγάλο βαθμό σε όλα τα υπουργεία και εκτεινόταν σε όλη τη δημόσια διοίκηση. Ας δούμε όμως τι σημαίνει και πώς γίνεται η αξιολόγηση. Το βέβαιο είναι ότι δεν γίνεται στο κενό. Κατ’ αρχήν κάποιος αξιολογείται βάσει σχεδιασμένης στοχοθεσίας και καθηκοντολογίου. Και κατόπιν λαμβάνονται μέτρα εφόσον χρειαστεί (επανατοποθέτηση, επανεκπαίδευση κ.ο.κ.) Η παρούσα κυβέρνηση επεξεργάστηκε ένα τέτοιο πλάνο βάσει του οποίου θα αξιολογούνται οι υπάλληλοι; Η απάντηση είναι όχι!

Με αυτούς τους όρους είμαστε υπέρ της αξιολόγησης στον δημόσιο τομέα και δουλέψαμε με επιτυχία σε αυτή την κατεύθυνση. Εάν τώρα η αξιολόγηση νοείται ως προκάλυμμα απολύσεων όπως πολύ χαρακτηριστικά είχε συμβεί επί υπουργίας του κ. Μητσοτάκη το 2014 στόχος του οποίου ήταν η «ελάφρυνση» του δημόσιου τομέα από το 15% του δυναμικού του, δια νόμου και όχι η σωστή αξιοποίηση και η βελτίωση της λειτουργίας του δημοσίου αυτό είναι κάτι ξένο προς εμάς. Και αυτό το παρελθόν ήταν ο λόγος για τον οποίο δαιμονοποιήθηκε η έννοια της αξιολόγησης. Αυτή λοιπόν η δεξαμενή διαθεσιμότητας των υπαλλήλων που έχτιζε ο κ. Μητσοτάκης καταργήθηκε με το που βγήκαμε εμείς! Και καλά κάναμε!»

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν απευθύνει το λόγο σε κυβέρνηση της οποίας ο Πρωθυπουργός βαφτίζει ‘θυσία’ τον θάνατο 57 ανθρώπων και ο υπουργός του «ευκαιρία»

Η Όλγα Γεροβασίλη είπε επίσης ότι η πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην πρόσφατη συνεδρίασή της, αποφάσισε ομοφώνως ο κ. Πολάκης παραμένει στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Πρόκειται για το ίδιο όργανο το οποίο έθεσε θέμα μη συμμετοχής του, όπως εξήγησε, όταν έδρασε εκτός πλαισίου των συλλογικών αποφάσεων.  Εφόσον όμως ακολούθησε  η, γνωστή σε όλους, επιστολή του κ. Πολάκη, στην οποία αναγνώρισε τα λάθη του, κατανόησε πότε υπερέβαλε και κινήθηκε εκτός των αποφάσεων οργάνων αποφασίστηκε η παραμονή του στα ψηφοδέλτια. Πρόκειται για μία καθαρά εσωκομματική διαδικασία και απόφαση.

Υπογραμμίζοντας ότι «αφορά ένα στέλεχος του κόμματος και βουλευτή ο οποίος έχει αναδείξει σωρεία σκανδάλων της κυβέρνησης Μητσοτάκη ( υπόθεση Πάτση, Νικολάου, Χειμάρα κ.λπ.)  και προφανώς αυτό το γεγονός γεννά μεγάλη δυσαρέσκεια στην Νέα Δημοκρατία η οποία κλυδωνιζόμενη πολύ σοβαρά από το αδιέξοδο και τις τεράστιες ευθύνες που την βαραίνουν για την τραγωδία των Τεμπών αναζητά να γαντζωθεί από κάπου και τα στελέχη της διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους όχι γιατί ο παραιτηθείς υπουργός υποδομών παρέμεινε έως τώρα άφωνος και σιωπηλός για την τετραετία παραλείψεων και λαθών της υπουργίας του, όχι γιατί ο κ. Γεραπετρίτης είπε ψέματα, όχι γιατί ο πρωθυπουργός βάφτισε θυσία τον θάνατο των 57 συνανθρώπων μας, όχι γιατί ο κ. Γεωργιάδης διείδε την ευκαιρία στο θάνατό τους, αλλά γιατί το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ακολούθησε τις δικές του εσωκομματικές διαδικασίες, όπως έκρινε ορθό»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν απευθύνεται στη Νέα Δημοκρατία, αλλά στον ελληνικό λαό. Καλό θα ήταν να κοιτάξετε στον καθρέφτη τον χώρο σας και ό,τι χαρακτηρισμούς εκστομίζετε απευθύνετέ τους στον κ. Μητσοτάκη και στον κ. Γεωργιάδη» είπε κλείνοντας η Ό. Γεροβασίλη στον συνομιλητή της και βουλευτή της ΝΔ ο οποίος σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής αγωνιούσε να γαντζωθεί από την παραμονή Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  εκστομίζοντας, τελικά, αθλιότητες» κατέληξε στην παρέμβαση της η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

❝ ετικέτες ❞ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ