Σύμφωνα με πληροφορίες του 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, η απόφαση ελήφθη μετά από σύσκεψη με τους πρυτάνεις 4 ΑΕΙ και των αστυνομικών αρχών

ΗΕΛΑΣ σύμφωνα με πληροφορίες μετά την παταγώδη αποτυχία και την έκρηξη αστυνομικής βίας και καταστολής στο ΑΠΘ και στο ΕΚΠΑ  αποφάσισε μετά από σύσκεψη με τις πρυτανικές αρχές τεσσάρων ΑΕΙ, να «αποβάλει» την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την σύσκεψη και αφού είχαν σημειωθεί πρωτοφανείς επιθέσεις των ΜΑΤ στους φοιτητές, διαπιστώθηκε ότι στα πανεπιστημιακά ιδρύματα σύμφωνα με την ΕΛΑΣ δεν υπάρχουν οι «τεχνικές προϋποθέσεις» ώστε να συνεχιστούν οι περιπολίες.

Όπως μετέδωσε στον 105,5 στο Κόκκινο ο δημοσιογράφος Ιάσονας Μπάντιος στη σύσκεψη αποφασίστηκε οι ΟΠΠΙ να βγουν εκτός των πανεπιστημιακών χώρων και να περιπολούν πέριξ των τεσσάρων πανεπιστημίων.

Η απόφαση αφού πρώτα φοιτητές και φοιτήτριες με δυναμικό τρόπο διεκδίκησαν την αποβολή των αστυνομικών από τα πανεπιστήμια συνιστά άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης καθώς όλο αυτό το διάστημα και παρά τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, Θεοδωρικάκος και Κεραμέως επέμεναν στην άμεση εφαρμογή του μέτρου

❝ ετικέτες ❞ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ