«Ανοίγει η κερκόπορτα» για την παρένθετη μητρότητα και στα ομόφυλα ζευγάρια δήλωσε ο ίδιος

Σε νέο ακροδεξιό παραλήρημα με σφοδρά πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς στη Βουλή, με αφορμή το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Βάλλοντας κατά του σχεδίου νόμου, ο πρώην πρωθυπουργός έκρινε ότι πλήττεται η πυρηνική οικογένεια, ότι δεν προστατεύονται τα δικαιώματα των παιδιών, ενώ τόνισε πως ανοίγει η κερκόπορτα -όπως είπε- για την παρένθετη μητρότητα και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο ίδιος υπερασπίστηκε την εκκλησία που εκφράζει ενστάσεις, ενώ στηλίτευσε τα «φροντιστήρια» στους βουλευτές της ΝΔ και τις «ανεπίτρεπτες πιέσεις» που ασκήθηκαν σε μέλη της «γαλάζιας» ΚΟ «σε μια, υποτίθεται, ψηφοφορία, “κατά συνείδησιν”».

Ειδικότερα, Αντώνης Σαμαράς στρέφοντας τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού υπενθύμισε ότι το 2018 όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε στη Βουλή νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη το έχε καταψηφίσει και τόνισε ότι «τώρα δεχόμαστε κάτι πολύ πιο σοβαρό όπως η τεκνοθεσία».

Σε μια προσπάθεια να απαντήσει σε επιχειρήματα όπως ότι το εν λόγω νομοσχέδιο αφορά σε ζητήματα που είναι θέσεις της γαλάζιας παράταξης αναρωτήθηκε αναφέρωντας χαρακτηριστικά εάν «είναι άποψη της παράταξης οι πολυγονεϊκές οικογένειες ότι γονέας είναι όποιος το ισχυρίζεται ή επειδή το λέει ο γιοςτου;»

Αφορμή για τις παραπάνω απόψεις αποτέλεσε ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο στις 14/12/23 το οποίο σύμφωνα με τον Αντ. Σαμαρά αφορά στη «συνολική ανατροπή οικογενειακού δικαίου», καθώς σύμφωνα πάντα με τον ίδιο προβλέπει «απάλειψη κάθε αναφοράς σε πατρότητα και μητρότητα και αντικατάστασή τους  σε γονέας 1 και 2». Ο πρώην πρωθυπουργός πετώντας τα καρφιά του προς την ηγεσία της παράταξης σημείωσε δε ότι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ επέλεξαν την αποχή κατά την ψήφιση στο Ευρωκοινοβούλιο αναρωτήθηκε τι στάση θα κρατήσουν όταν το εν λόγω ψήφισμα πάει στο ευρωπαϊκό συμβούλιο. «θα ασκήσει βέτο η Ελλάδα»;.

«Δεν είναι δέσμευση στο πρόγραμμα της ΝΔ ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «αποδεχόμαστε τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ γενικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεχτούμε ως δικαίωμα ό,τι διεκδικεί ο καθένας» σημείωσε ο  ίδιος και πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ εμπεριέχει φράσεις όπως «ενδεχομένως», «ίσως» και «τυχόν θεσμοθέτηση». Αυτά «δεν αποτελούν πολιτική δέσμευση» τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «σε καμία κοινωνία κάποιο “θέλω” μπορεί να γίνεται δικαίωμα».

❝ ετικέτες ❞ #ΝΔ #ΣΑΜΑΡΑΣ