Το φως της αλήθειας ήδη νίκησε το σκοτάδι της συγκάλυψης ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος δίνει «ραντεβού» στη Βουλή την Τετάρτη

Σαρωτικές είναι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην ΑΔΑΕ και τον φάκελο που έλαβε με τις αποδείξεις για τις παρακολουθήσεις που έγιναν από την ΕΥΠ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα κάνει παρέμβαση στη Βουλή την Τετάρτη όπου θα μιλήσει με στοιχεία, καθώς θα δώσει τα ονόματα όσων ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ.

«Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της εκτροπής και της συγκάλυψης οφείλει να αναλάβει τις έτσι κι αλλιώς αμετάθετες πολιτικές του ευθύνες. Και οφείλει να πράξει αυτό που θα έπραττε οποιοσδήποτε άλλος πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκή χώρα, σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Να παραιτηθεί» υπογράμμισε μετά τη συνάντηση που είχε με την Κατερίνα Σακελλαρόπουλου και έδωσε «ραντεβού» στη Βουλή λέγοντας:

«Τα υπόλοιπα θα τα πούμε με λεπτομέρειες αύριο στην Βουλή. Εγώ θέλω να κλείσω όμως με ένα αισιόδοξο μήνυμα. Το φως της αλήθειας ήδη νίκησε το σκοτάδι της συγκάλυψης. Και είναι βέβαιο ότι η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη θα επικρατήσουν τελικά στον τόπο μας».

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης όταν ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε για δεύτερη φορά με τον Χρήστο Ράμμο στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βγήκε με έναν φάκελο και έκανε την ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου: «Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικαστές εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι».

ο απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου όπου είχε συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Κατά τον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημείωσε: «Κυρία Πρόεδρε, ζήτησα να σας συναντήσω προκειμένου να εκφράσω την αγωνία και τον βαθύτατο προβληματισμό μου για φαινόμενα που διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος. Ως γνωστόν, η Ελληνική Δημοκρατία παραμένει κράτος δικαίου, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, αυτό δεν μπορεί κανείς, πιστεύω, να το αμφισβητήσει, ως εκ τούτου φρονώ ότι έχει έρθει η ώρα το πολιτικό σύστημα της χώρας μας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την εξής δήλωση:

«Επισκέφθηκα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για την κατάφωρη παραβίαση του κράτους δικαίου, την πρωτοφανή αυτή δημοκρατική εκτροπή από ένα πράγματι ρυπαρό δίκτυο. Από ένα εγκληματικό δίκτυο, θα έλεγα εγώ, που λειτουργούσε όμως εντός του Μεγάρου Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον ίδιον τον Πρωθυπουργό.

Και πλέον δεν μιλάμε με βάση κάποιες εικασίες ή στη βάση κάποιων δημοσιευμάτων. Πλέον μιλάμε με αποδείξεις. Τις αποδείξεις που περισυνέλεξε η κατά το Σύνταγμα αρμόδια Αρχή για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών κατά τους ελέγχους που διενήργησε στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Δυστυχώς αυτές οι αποδείξεις επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας. Η ΕΥΠ, την ευθύνη και εποπτεία της οποίας έχει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια και με αλλεπάλληλες διατάξεις υπογεγραμμένες από την αρμόδια Εισαγγελέα, την κα Βλάχου, παραβίαζε το απόρρητο των επικοινωνιών και υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες πολιτικών προσώπων, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων, ακόμα και της ίδιας της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή η δημοκρατική εκτροπή σε ένα κράτος δικαίου, σε μία ευνομούμενη Πολιτεία δεν μπορεί να μείνει δίχως απόδοση ευθυνών.

Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της εκτροπής και της συγκάλυψης οφείλει να αναλάβει τις έτσι κι αλλιώς αμετάθετες πολιτικές του ευθύνες. Και οφείλει να πράξει αυτό που θα έπραττε οποιοσδήποτε άλλος πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκή χώρα, σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Να παραιτηθεί.

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε με λεπτομέρειες αύριο στην Βουλή. Εγώ θέλω να κλείσω όμως με ένα αισιόδοξο μήνυμα. Το φως της αλήθειας ήδη νίκησε το σκοτάδι της συγκάλυψης. Και είναι βέβαιο ότι η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη θα επικρατήσουν τελικά στον τόπο μας».

Από την πλευρά της η κυβέρνηση αντέδρασε πανικόβλητα μπροστά στις σαρωτικές εξελίξεις, επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά την ενοχή της.

❝ ετικέτες ❞ #ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ