Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κέντρο Τηλεδιοίκησης του ΟΣΕ στη Λάρισα, πραγματοποίησε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σε δήλωσή του, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως λέει ψέμματα σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου, ζητώτας για ακόμη μία φορά “η αλήθεια να βγει στο φως”.

“Γιατί λένε ψέματα ότι λειτουργούσε ενώ είναι κλειστό από τον Ιούλιο του 2019;” διερωτήθηκε και πρόσθεσε: “Η αλήθεια και η δικαιοσύνη δεν είναι ένας στόχος ενός κόμματος. Είναι απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας. Και πρώτα απ’ όλα, εκείνων που με τόσο τραγικό και απροσδόκητο τρόπο έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους.

Η κυβέρνηση επιχειρεί με ψέματα να συγκαλύψει τις ευθύνες της. 57 αδικοχαμένες ζωές όμως ζητούν απαντήσεις.

Γιατί ο σταθμός τηλεδιοίκησης της Λάρισας, που τέθηκε εκτός λειτουργίας τον Ιούλιο του 2019 μετά από μία πυρκαγιά, δεν αποκαταστάθηκε ποτέ, δεν ξαναλειτούργησε ποτέ και είναι σήμερα αυτό το γιαπί;

Αν λειτουργούσε δεν θα είχε συμβεί το μοιραίο.

Γιατί εδώ και 20 μέρες, οι υπεύθυνες φωνές της κυβέρνησης λένε ψέματα ότι δήθεν όλα λειτουργούσαν κανονικά;

Η αλήθεια πρέπει να βγει στο φως. Είναι ευθύνη όλων μας να βγει στο φως.
Η συγκάλυψη της αλήθειας αποτελεί ύβρη απέναντι στους ανθρώπους που άδικα έχασαν τη ζωή τους. Και βαραίνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη εξίσου σημαντικά με τις ευθύνες της για την εγκατάλειψη κάθε δικλείδας ασφαλείας του σιδηροδρομικού δικτύου, που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών.”

Δείτε βίντεο:

❝ ετικέτες ❞ #ΤΣΙΠΡΑΣ