Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τεράστια συμμετοχή. Εν αναμονή των αποτελεσμάτων.

Έκλεισαν οι κάλπες της ψηφοφορίας ανάδειξης νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις 9 το βράδυ, μετά από ολιγόωρη παράταση, με τη συμμετοχή του κόσμου να ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό που περίμενε αρχικά η Κουμουνδούρου.

Ωστόσο, όπου υπάρχει ουρά και άνθρωποι που περιμένουν, προβλέπεται να ψηφίσουν κανονικά και μετά τις 9.

Πέντε είναι τα πρόσωπα που διεκδικούν την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης: η Έφη Αχτσιόγλου, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Νίκος Παππάς, ο Στέφανος Τζουμάκας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και 143.800 προσήλθαν στη διαδικασία, με 39.800 να εγγράφονται σήμερα ως νέα μέλη για να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ζουν στο εξωτερικό ψήφισαν ηλεκτρονικά.

Τα αποτελέσματα θα δείξουν αν θα έχουν «λευκό καπνό» για τον νέο αρχηγό ή αν θα χρειαστεί να πάμε και για δεύτερο γύρο, την επόμενη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίο.

Ήδη, το πρώτο αποτέλεσμα βγήκε πριν κλείσουν οι κάλπες και προέρχεται από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, με τον Στέφανο Κασσελάκη να συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους. Διαβάστε ΕΔΩ.

Δείτε φωτογραφίες από την εσωκομματική ψηφοφορία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

syriza1
syriza2
syriza3
syriza4
syriza5
syriza6
syriza7
syriza8
syriza9
syriza10
syriza11
syriza12
syriza13
syriza14

Τι ώρα θα βγουν τα αποτελέσματα

Οι κάλπες έκλεισαν στις 9, με τα ασφαλή αποτελέσματα να βγαίνουν όχι νωρίτερα από τις 11 το βράδυ.

Τα αποτελέσματα θα προσμετρώνται με το τάμπλετ, όπως και στις εθνικές εκλογές.

Όσα έγιναν στα εκλογικά τμήματα (βίντεο)

Τα μηνύματα των πέντε υποψήφιων προέδρων, δηλαδή – κατά αλφαβητική σειρά – της Έφης Αχτσιόγλου, του Στέφανου Κασσελάκη, του Νίκου Παππά, του Στέφανου Τζουμάκα και του Ευκλείδη Τσακαλώτου ήταν ενωτικά και άπαντες τόνισαν την ανάγκη επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση του τόπου.

Έφη Αχτσιόγλου: «Από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει»

Η Έφη Αχτσιόγλου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο Περιστέρι στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για ανάδειξη νέου προέδρου.

Εξερχόμενη του εκλογικού κέντρου, η Εφη Αχτσιόγλου δήλωσε «σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα, μία μέρα δημοκρατικής συμμετοχής, ενδυνάμωσης της προοδευτικής παράταξης, ανανέωσης της σύγχρονης Αριστεράς.Σημαντική ημέρα για τους προοδευτικούς ανθρώπους αυτού του τόπου. Χιλιάδες άνθρωποι στέλνουν μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει δυναμικά».

Ακόμα, η ίδια πρόσθεσε: «Θα ανταποκριθούμε στο αίτημά τους για μία καλύτερη ζωή, με ισότητα, ασφάλεια και δικαιοσύνη. Χθες ο κ. Μητσοτάκης μας είπε πως το σχέδιο του για τα επόμενα χρόνια είναι να επιβιώσουμε. Δεν θα πάρουμε. Σήμερα στέλνουμε το πρώτο μήνυμα, από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει».

Στέφανος Κασσελάκης: «Η χώρα δικαιούται να έχει μία προοδευτική κυβέρνηση»

Ο Στέφανος Κασσελάκης άσκησε, το μεσημέρι της Κυριακής (17/09), το εκλογικό του δικαίωμα στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ για ανάδειξη νέας ηγεσίας, με τον υποψήφιο πρόεδρο του κόμματος να δηλώνει πως «η χώρα δικαιούται να έχει μία προοδευτική κυβέρνηση».

Χαρακτηριστικά, μετά την ψηφοφορία του στο στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου, ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι είναι «συγκινημένος από την κοσμοσυρροή» καθώς, όπως είπε, έχει εμφανιστεί στα εκλογικά κέντρα «πάρα πολύς κόσμος» και κάλεσε για «υπομονή» όσους είναι «στις γραμμές», καθώς «είναι απρόσμενη η προσέλευση αλλά αξίζει τον κόπο γιατί η χώρα δικαιούται να έχει μία προοδευτική κυβέρνηση σύντομα στον τόπο».

Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε: «Μία προοδευτική κυβέρνηση που βάζει τον άνθρωπο στο επίκεντρο και ξέρει να διαχειρίζεται το μέλλον τους πόρους και να μην τα προβλήματα του τόπου μία σύγχρονη πατριωτική κυβερνώσα αριστερά. Αυτό φαίνεται να βλέπει ο κόσμος και να ανταποκρίνεται. Κάντε υπομονή ψηφίστε σήμερα όποιον θέλετε και από αύριο ενωμένοι συνεχίζουμε μαζί. ευχαριστώ πολύ και με τη νίκη».

Νίκος Παππάς: «Σήμερα ψηφίζουμε, σήμερα αλλάζουμε»

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς. αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής, δήλωσε πως «σήμερα ψηφ’ίζουμε, σήμερα αλλάζουμε».

Συγκεκριμένα, ο κ. Παππάς σημείωσε τα εξής στη δήλωσή του: «Συμμετέχουμε για να αναμετρηθούμε με τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη, για να σώσουμε την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη από τα σχέδια του. Για να υπερασπιστούμε τη χώρα από τη ΙΧ εξωτερική πολιτική του». «Για να ξεκινήσουμε», σημείωσε, «μια ενωτική πορεία προς τον μετασχηματισμό, μακριά από αντιλήψεις που θέλουν ένα κόμμα ‘χυλό’ χωρίς λογοδοσία, μακριά από αντιλήψεις που θέλουν ένα κόμμα με κλειστές πόρτες».

Καταληκτικά ο κ. Παπππάς ανέφερε: «Κάνουμε τα ανοίγματα μας, χτίζουμε την ανοικτή δημοκρατική προοδευτική παράταξη της χώρας, χτίζουμε την παράταξη της νίκης».

Στέφανος Τζουμάκας: «Να αλλάξουμε πορεία με στόχο τη διακυβέρνηση της χώρας»

Το εκλογικό του δικαίωμα στις εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη ηγεσίας άσκησε, πριν από λίγο, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Τζουμάκας, στην Καλλιθέα και δη στο σχολικό συγκρότημα Αγίου Νικολάου.

Συγκεκριμένα, στο μήνυμά του, ο κ. Τζουμάκας δήλωσε: «Καλώ τα μέλη μας αλλά και κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη να συμμετάσχει στη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για να αλλάξουμε πορεία. Γιατί έχουμε τη δυνατότητα για τη δημιουργία κόμματος Πολιτικής και Κοινωνικής πλειοψηφίας που να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Για να προτάσσουμε την Πολιτική και την Οικονομία. Για να απομονώσουμε την αθλιότητα της υποκατάστασης της Πολιτικής από τη διαπλοκή και παρασιτικά συμφέροντα. Για να απομονώσουμε φαινόμενα παρακμής, πολιτικού εκφυλισμού και μειοψηφικών πρακτικών στο προοδευτικό κίνημα».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Για να αποκαταστήσουμε ξανά την αξιοπιστία και την αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως κόμματος λαϊκού, ως κόμματος Εναλλακτικής Λύσης. Για τη χώρα, για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Έχουμε τις δυνατότητες, μας αξίζει, το μπορούμε».

Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Μπορεί η χώρα να αλλάξει το παράδειγμα και να φέρει το κάτι καινούργιο»

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ψήφισε το μεσημέρι της Κυριακής στις εσωκομματικές διαδικασίες για ανάδειξη νέας ηγεσίας, ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό Κέντρο Νέας Ιωνίας και δη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής.

Συγκεκριμένα, στο μήνυμά του, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε: «Είναι μια σημαντική μέρα, μια σημαντική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία, και είναι και μια σημαντική μέρα για τον κόσμο της Αριστεράς».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: »Ελπίζω να προχωρήσουμε μπροστά με τις αξίες μας, τις αναλύσεις μας, τις προτάσεις μας, για να μπορεί η χώρα να αλλάξει το παράδειγμα και να φέρει το κάτι καινούργιο που το χρειάζεται τόσο πολύ μετά από τις κρίσεις που έχει περάσει».

❝ ετικέτες ❞ #ΣΥΡΙΖΑ