Πέτρος Κατσάκος

ταν ένα ρεπορτάζ στην εφημερίδα Τα Νέα που αμέσως μετά τις εκλογές του 2019 παρουσίαζε στην κοινή γνώμη έναν από τους νέους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου. Ήταν το ρεπορτάζ που παρουσίαζε τον «40άρη ανιψιό του Κυριάκου που είναι τα μάτια του και τα αφτιά του». Παρακολουθώντας τα γεγονότα όπως εξελίχθηκαν τις τελευταίες ώρες, εκείνο το ξεχασμένο ρεπορτάζ έρχεται και αποκτά άλλη αξία, καθώς σε ανύποπτο χρόνο φωτογράφιζε με απόλυτη ευκρίνεια τι ακριβώς συνέβαινε όπως και τι επρόκειτο να συμβεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τα «αφτιά» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως έγραφαν στις 9 Ιουλίου 2019 Τα Νέα, ο Γρηγόρης-Αλέξανδρος Δημητριάδης «είναι το πρόσωπο που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παίξει σημαντικό ρόλο και στην επόμενη μέρα του Μητσοτάκη, καθώς φέρεται να αναλαμβάνει ‘ειδική αποστολή’ στο νέο ισχυρό Μέγαρο Μαξίμου». Τρία χρόνια πέρασαν από τότε και, ακόμα κι αν δεν αποκαλυφθούν στο σύνολό τους οι ειδικές αποστολές που ανέλαβε ο ανιψιός του πρωθυπουργού για λογαριασμό του θείου του, το σίγουρο είναι πως όντως ήταν τα «αφτιά» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ένας ρόλος που αν και επιχειρήθηκε να πουληθεί δημοσιογραφικά ως κάτι το θετικό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τελικά ήρθε να γυρίσει μπούμερανγκ για τον αρχηγό της Ν.Δ., καθώς αποδεικνύεται πως τα συγγενικά «αφτιά» του έχουν άμεση εμπλοκή στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων. Και αν αυτός ο ρόλος του κ. Δημητριάδη ήταν μια από τις «ειδικές αποστολές» που είχε αναλάβει στο Μέγαρο Μαξίμου, η αποδοχή της παραίτησής του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι απλώς και μόνο μια κίνηση τακτικής και μια ύστατη προσπάθεια απόσεισης των προσωπικών του ευθυνών από τις οποίες είναι δύσκολο έως πολιτικά αδύνατον πλέον να ξεφύγει. Για τον πρωθυπουργό μόνο ένας δρόμος απομένει πια.

❝ ετικέτες ❞ #ΜΑΞΙΜΟΥ