Η επίθεση της Ν.Δ. στη ΡΑΣ για το πόρισμα που τους εκθέτει και στους συνδικαλιστές που προειδοποιούσαν εναγωνίως είναι ενδεικτική της έλλειψης σχεδίου

Κόλαφο αποτελεί για την κυβέρνηση Μητσοτάκη το πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, καθώς γκρεμίζει το παραμύθι πως η υπαιτιότητα του εγκλήματος των Τεμπών εντοπίζεται στο «τραγικό ανθρώπινο λάθος». Σωρεία παραβιάσεων και παραλείψεων, που άφησαν το σιδηροδρομικό δίκτυο στον αέρα, χωρίς δικλίδες ασφαλείας, αναδεικνύει τις τραγικές ευθύνες κυβέρνησης και ΟΣΕ. Η επιχείρηση αποποίησης ευθυνών, που απέτυχε, και το εκ νέου αφήγημα του «ανήξερου» πρωθυπουργού, που τελικά ήξερε αλλά και δεν ήξερε, προκάλεσαν περαιτέρω κοινωνική οργή και χλεύη.

Η αποδόμηση των ψεμάτων Γεραπετρίτη, τα στοιχεία που έρχονται μέρα με τη μέρα στην επιφάνεια, όπως το πόρισμα της ΡΑΣ, αποκαλύπτουν ότι το επιτελικό κράτος, η αριστεία και η αποτελεσματικότητα απέδειξαν ότι στην πραγματικότητα μιλάμε για ένα πελατειακό κράτος ρουσφετιών και εξυπηρέτησης συμφερόντων. Ένα κράτος που όχι απλώς δεν εγγυάται την ασφάλεια, αλλά γίνεται επικίνδυνο για τους πολίτες. Η επίθεση της Ν.Δ. στη ΡΑΣ για το πόρισμα που τους εκθέτει και στους συνδικαλιστές που προειδοποιούσαν εναγωνίως είναι ενδεικτική της έλλειψης στρατηγικής και σχεδίου. Ούτε να ερευνήσουν ούτε να αποδώσουν τις πραγματικές ευθύνες θέλουν. Ο κόσμος που δύο εβδομάδες τώρα γεμίζει δρόμους και πεζοδρόμια σε όλη τη χώρα και βλέπει, και γνωρίζει, και θα αποδώσει τις πολιτικές ευθύνες όταν έρθει η ώρα.

❝ ετικέτες ❞ #ΝΔ