Θα καταφύγει λέει στα “συλλογικά όργανα” ο Τσίπρας.

Οχι φίλε, έχεις πολλά καλά, αλλά αν δεν καταλαβες ως τώρα ότι η διαμόρφωση ενός κόμματος σωστού είναι αποκλειστική ευθύνη του αρχηγού του, τότε πας και γι’ άλλες πανηγυρικές ήττες.

Τα συλλογικά όργανα του τέως 3% είναι αυτά που σ’ έφαγαν πρώτα σαν τους ψύλλους όταν εσύ πάλευες με δεινόσαυρους. Ο Μητσοτάκης έπεται. Κι αυτό έπρεπε να γίνει από την ήττα του 19. Το ουσιαστικό ξεσκαρτάρισμα έπρεπε να γίνει από τότε, για να μπορέσεις να οδηγήσεις το κόμμα σε μια πιο κεντρώα δημοκρατική παράταξη με πειστικό τρόπο, χωρίς να υποχρεώνεσαι σε ήξεις αφήξεις, από την οποία μπορείς να αντλήσεις ψήφους. Χώρος υπήρχε όσο η ΝΔ μετατοπίζονταν δεξιότερα. Εσύ δεν τόλμησες.

Αποτέλεσμα: ανέστησες το ΠΑΣΟΚ & προικοδότησες με ψήφους όλα τα κόμματα. Ολοι κέρδισαν, εσύ έχασες. Γιατί ποτέ ως τώρα δεν ήθελες να το δεις…όχι γιατί δεν το ήξερες. Συμβιβαζόσουν εκεί που έπρεπε να απορρίψεις. Δεν ήθελες να δεις ότι η συντριπτική πλειονότητα των ψηφων που σε έκαναν κυβέρνηση το 15 δεν προέρχονταν απο αριστερούς. Προέρχονταν από κεντρώους που διψούσαν για αλλαγή. Ήθελαν κατι νέο, έντιμο και άφθαρτο χωρις φορομπηχτικές αριστερες πολιτικές. Αλλά ταυτόχρονα σου έδωσαν πίστωση χρόνου για να τους αφουγκραστεις και να πράξεις τα δέοντα.

Και τώρα λες ότι θα δώσεις λόγο σε τύπους σαν τον Φίλη & τους συν αυτώ?

Χρόνια τώρα το λέγαμε όσοι απ έξω βλέπαμε καθαρά..

Και η θα το τολμήσεις τώρα έστω και αργά, η μπορείς με όλο σου το παρεάκι της ουτοπικής παλιομοδιτικης αριστερίλας να γυρίσεις στο 3%. Κανείς δεν θα σε εμποδίσει. Πάντως για να γίνεις κόμμα εξουσίας από αριστερούς δεν γίνεται. Δεν βγαίνουν οι αριθμοί σ’ αυτή τη χώρα. Δεν διαθέτει αρκετούς αριστερούς για κόμμα εξουσίας, πως να το κάνουμε.. Αλλωστε οι εκλογές αυτές σε απάλλαξαν από αρκετούς αριστερούς παλιας κοπής.

Η χώρα έχει έλλειμμα δίκαιου δημοκρατικού κέντρου, όχι Αριστεράς.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ

❝ ετικέτες ❞ #ΤΣΙΠΡΑΣ