Σκληρή μάχη γι’ αυτούς που θα εκλεγούν. Πώς ξεκινούν την κούρσα οι υποψήφιοι.

 Έλλη Τριανταφύλλου

Τη δική τους, σκληρή μάχη για την επικράτηση έναντι των εσωκομματικών τους αντιπάλων δίνουν οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της ΝΔ. Και ο αγώνας αρκετών εξ αυτών έχει δυσκολέψει σημαντικά, καθώς, την τελευταία στιγμή προστέθηκαν κάποια πρόσωπα με υψηλή αναγνωρισιμότητα, τα οποία είναι πιθανό να επιφέρουν μετατροπές στην τελική κατάταξη.

Το Μέγαρο Μαξίμου, για τους δικούς τους λόγους, διενεργεί εδώ και καιρό κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, στις οποίες μετράει τόσο τη δυναμική ενός εκάστου εκ των γαλάζιων υποψηφίων όσο και τη διεισδυτικότητά τους σε συγκεκριμένα εκλογικά κοινά. Και η εικόνα που λαμβάνει είναι περίπου η αναμενόμενη, με τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά να κατακτά την πρωτιά σε όλες τις έρευνες, λόγω της εξαιρετικά υψηλής αναγνωρισιμότητας αλλά και των προσωπικών σχέσεων που έχει αποκτήσει όλα τα χρόνια που είχε τηλεοπτική εκπομπή υψηλής τηλεθέασης. Δυναμικά για την πρώτη τετράδα, όμως, εκτιμάται ότι θα παίξει και ο φυλακισμένος Δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης, του οποίου η υποψηφιότητα δεν έχει ακόμα μετρηθεί, καθώς το όνομα του συμπεριλήφθηκε στο Ευρωψηφοδέλτιο, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή,

Ο κ. Μπελέρης έχει προσωπική επιρροή σε ένα σημαντικό κομμάτι του συντηρητικού ακροατηρίου της ΝΔ, αλλά στηρίζεται και από κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος. Μάλιστα, λόγω και της ιδιαιτερότητας της υποψηφιότητάς του, θα δώσουν τον αντ αυτού αγώνα προβεβλημένα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, με «πέρασμα» στο δεξιό ακροατήριο του κόμματος.

Ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων των ψηφοφόρων στις δημοσκοπήσεις βρίσκεται και ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, ενώ για μία θέση το Ευρωκοινοβούλιο φαίνεται ότι θα παλέψουν με αξιώσεις οι νυν Ευρωβουλευτές Ελίζα Βόζεμπερνγκ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος και Βαγγ. Μεϊμαράκης, ο δημοσιογράφος Δημ. Τσιόδρας, ο οποίος επί σειρά ετών ήταν επικεφαλής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη κα.

Πολλοί εκτιμούν ότι και η Ελεονόρα Μελέτη θα δώσει με αξιώσεις τη μάχη για την εκλογή της, αν και ακόμα δεν υπάρχει ασφαλής εικόνα, καθώς επίσης το όνομά της μπήκε την τελευταία στιγμή και δεν έχει μετρηθεί.

Από εκεί και πέρα, όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι θα κονταροχτυπηθούν για τη σειρά κατάταξης και φυσικά για την τελευταία εκλόγιμη θέση, η οποία, αν επιβεβαιωθούν οι τωρινές δημοσκοπήσεις, θα είναι η έβδομη. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που θα μπουν στη μάχη: Οι νυν ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη και Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Θαν. Εξαδάκτυλοςοι δημοσιογράφοι Βίκυ Φλέσσα, Νίκος Στέφος, Γ. Μουρούτης κα. οι δημοσιογράφοι Βίκυ Φλέσσα, Νίκος Στέφος, Γ. Μουρούτης κα.

www.ieidiseis.gr

❝ ετικέτες ❞ #ΝΔ