Επιμέλεια: Στράτος Ιωακείμ

Στο φουλ οι μηχανές στην Κουμουνδούρου. Τα τέσσερα δεδομένα πάνω στα οποία θα οργανώσει η αξιωματική αντιπολίτευση την μάχη για τις εκλογές. Τι εισηγήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Επίσπευση των διαδικασιών στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την ανακοίνωση των υποψηφίων στις επικείμενες εκλογές καθώς και του εκλογικού προγράμματος του κόμματος.

Το σύνθημα έδωσε στην Πολιτική Γραμματεία ο πρόεδρος του κόμματος που τόνισε ότι «το αμέσως επόμενο διάστημα και πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων θα πρέπει να εγκρίνουμε το βασικό κορμό των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όπως και το προεκλογικό πρόγραμμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλ. Τσίπρας παρέθεσε τα δεδομένα πάνω στα οποία η αξιωματική αντιπολίτευση θα οργανώσει τη μάχη για τη νίκη στις εκλογές όποτε και αν γίνουν και «έδειξε» το δίλημμα των εκλογών: «Αν θα συνεχίζουν η αδικία και οι ανισότητες να αυξάνονται παντού ή αν θα επιστρέψει επιτέλους στο τόπο η δικαιοσύνη παντού».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναγνώρισε ορισμένα δεδομένα και βάση αυτών έδωσε το σύνθημα για να οργανωθεί η τακτική του κόμματος.

Αυτά είναι:

  • Πρώτον ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας ασφυκτιά. Η αγοραστική δύναμη μειώνεται συνεχώς, το εισόδημα εξανεμίζεται στις πρώτες 15 ημέρες του μήνα. Και αυτή η κατάσταση δεν αφορά μόνο τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, τους εργαζόμενους και χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  • Δεύτερον ότι η φθορά της κυβέρνησης είναι τεράστια. Το καταλαβαίνει αυτό όποιος περπατά και συζητά με τους απλούς ανθρώπους στην αγορά, στους χώρους δουλειάς.
  • Τρίτον ότι οι υποκλοπές έχουν αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στην κυβέρνηση. Όσοι υποτιμούν την επίδραση των λεγόμενων ταυτοτικών ζητημάτων, αυτών που αφορούν στο κράτος δικαίου και στην υπεράσπιση της δημοκρατίας, κάνουν λάθος. Πρόσφατο παράδειγμα η επιρροή τους στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ με την απροσδόκητη συμμετοχή νέων ανθρώπων που κινητοποιήθηκαν για να προστατεύσουν το κράτος δικαίου, τα δικαιώματα και τη Δημοκρατία.
  • Τέταρτον ότι ο κος Μητσοτάκης αποτελεί πια παράγοντα πολιτικής αστάθειας, καθώς η μόνη δυνατότητα να συγκροτηθεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές και να μην οδηγηθούμε σε επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η συγκρότηση Προοδευτικης κυβέρνησης.

O Αλ. Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος που «η μάχη θα κερδηθεί με ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό που θα βελτιώσει την καθημερινότητα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας». Γιατί, «η πολιτική αλλαγή δεν θα βασιστεί μόνο στην αποδόμηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και στο εναλλακτικό μας σχέδιο».

❝ ετικέτες ❞ #ΣΥΡΙΖΑ