Πρωτοκλασάτα στελέχη κατά του προέδρου του κόμματος

ρικυμία έφερε στον ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, να θέσει μέσω του iSYRIZA στην κρίση των μελών θέματα όπως το όνομα, το λογότυπο, η δομή και η ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος. Το ερωτηματολόγιο του Κασσελάκη, μόλις τέσσερις ημέρες πριν από το συνέδριο, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στην Κουμουνδούρου με την Όλγα Γεροβασίλη να γίνεται η πρώτη που ζήτησε ανοιχτά τη σύγκληση των οργάνων.

Ακολούθησε επιστολή μελών της Πολιτικής Γραμματείας που ζητούσαν την άμεση σύγκληση του οργάνου με επιστολή στον Στέφανο Κασσελάκη, τη Ράνια Σβίγκου και τον Γιώργο Βασιλειάδη.

Την επιστολή δεν υπογράφουν οι δύο γραμματείς του κόμματος (Ράνια Σβίγκου, Γιώργος Βασιλειάδης), η τομεάρχης Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, η γραμματέας της ΚΟ, Θεοδώρα Τζάκρη, ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, και η Μάγκυ Δούση.

Σήμερα στις 12:00 ορίστηκε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά το αίτημα 17 εκ των 21 μελών της. Τα 17 μέλη είναι οι: Παναγιώτα Αράπη-Μπελώνη, Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ζωή Καρκούλια, Μαρία Κουβέλη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Παππάς, Παύλος Πολάκης, Γιάννης Ραγκούσης, Πάνος Ρήγας, Νίκος Σκορίνης, Ελένη Συμεωνίδου, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Διονύσης Τεμπονέρας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο με την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Χ, όπου ζητούσε τη γνώμη και τη συμβολή των πολιτών για τον «νέο ΣΥΡΙΖΑ» ενόψει και του συνεδρίου του κόμματος την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούσε από όσους επιθυμούν να μπουν στην ιστοσελίδα του iSyriza και να συμπληρώσουν το σχετικό ερωτηματολόγιο (isyriza.gr/preconference).

Σε αυτό ήταν χαρακτηριστικές οι δύο ερωτήσεις οι οποίες είχαν να κάνουν με το όνομα και το λογότυπο του κόμματος.

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες. Η Όλγα Γεροβασίλη με δήλωσή της εξέφρασε την έκπληξή της για την κίνηση αυτή εκ μέρους του Στέφανου Κασσελάκη και ζήτησε την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, «πριν από τη σύγκληση του Συνεδρίου. Πριν δηλαδή αυτό εξελιχθεί ντεφάκτο σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Μετά την Όλγα Γεροβασίλη και ο Χρήστος Σπίρτζης εξέφρασε την αντίθεσή του αναφορικά με το ερωτηματολόγιο που υπάρχει στο iSYRIZA, έπειτα από πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη, καλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να «προσγειωθεί στην πραγματικότητα», ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν θα το συμπληρώσει.

Με αιχμηρό τρόπο απάντησε στην Όλγα Γεροβασίλη η γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, Θεοδώρα Τζάκρη. «Ας μην εμποδίζουμε τη συζήτηση να μπει στην ουσία. Δεν υπάρχουν βλάσφημα ερωτήματα που εξαιρούνται. Δεν απομένει άλλος χώρος για διαδικαστικές ενστάσεις ούτε χωράνε στην κρίσιμη στιγμή φιλοδοξίες αρχηγίσκων», ανέφερε στην ιστοσελίδα avgi.gr.

Από την πλευρά της η Νίνα Κασιμάτη απάντησε και αυτή στην Όλγα Γεροβασίλη λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Το κόμμα πρέπει να επανιδρυθεί και ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης δικαιούται να προσκαλεί τα μέλη να συμμετάσχουν ουσιαστικά σε αυτήν την πορεία και μέσω #iSYRIZA», ενώ είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέδωσε το κόμμα όπως είπε η κ. Γεροβασίλη, αλλά παραιτήθηκε.

Επίσης τοποθετήθηκε και το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, ο οποίος στις εσωκομματικές διαδικασίες είχε στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη. «Η εμφάνιση ενός ερωτηματολόγιου για ταυτοτικά ζητήματα που αποτελούν θέματα συνεδρίου χωρίς να γνωρίζω ως μέλος της ΠΓ την ανάγκη και σκοπιμότητα, αυτοβούλως από τον πρόεδρο, δεν συμβάλλει στη συλλογική μάχη που έχουμε να δώσουμε», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στο ερωτηματολόγιο καλώντας τα μέλη να απαντήσουν. «Οι απαντήσεις σας θα είναι αρωγός και για εμένα και για τα Όργανα του κόμματος στις αποφάσεις μας. Δεν μιλάμε εδώ για δημοσκοπήσεις σε δελτία ειδήσεων αλλά για μία διαδικασία εσωκομματικής δημοκρατίας», σημειώνει ο κ. Κασσελάκης, ενώ σε νέα ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζει ότι πρόκειται για μία διαδικασία εσωκομματικής δημοκρατίας.

www.newsbeast.gr

❝ ετικέτες ❞ #ΣΥΡΙΖΑ