«Η κυβέρνηση που δήθεν κόπτεται για τη δημόσια υγεία, είναι αυτή που απένταξε έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης που είχαν να κάνουν με τις απαραίτητες υποδομές»

«Δεν θα επιτρέψουμε στον Κυριακό Μητσοτάκη να παίζει τις ζωές των πολιτών στα ζάρια» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφορικά με την πλήρη απαξίωση του τομέα της υγείας από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Όπως επισημαίνει το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης – δημοσιεύοντας και τους σχετικούς πίνακες – σύμφωνα με την Eurostat, για το έτος 2022, οι δημόσιες δαπάνες της Ελλάδα για την Υγεία ήταν 2 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πίνακας με στοιχεία της Eurostat
Eurostat

Επιπλέον, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ποσοστό των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης που διοχετεύει η ελληνική κυβέρνηση στην Υγεία την κατατάσσει μόλις στη 18η θέση, στο σύνολο των 22 χωρών.

Πίνκας με στοιχεία της Ευρωπαικής Επιτροπής
European Commission

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που δήθεν κόπτεται για τη δημόσια υγεία, είναι αυτή που απένταξε έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης που είχαν να κάνουν με τις απαραίτητες υποδομές για την υγειονομική φροντίδα των νησιών της χώρας, όπως την αγορά ελικοπτέρων για αεροδιακομιδές» επισημαίνει το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου και καταλήγει τονίζοντας ότι «σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα βάλει άμεσα τέλος στον εφιάλτη. Δεν θα επιτρέψουμε στον Κυρ. Μητσοτάκη να παίζει τις ζωές των πολιτών στα ζάρια».

❝ ετικέτες ❞ #ΕΣΥ