Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που δεν μπορείτε να χάσετε τα περιττά κιλά…

Έχετε στραφεί σε έναν πιο υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής, υιοθετώντας πιο ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες και κάνοντας την γυμναστική μέρος της καθημερινότητάς σας για να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά. Ωστόσο, το νούμερο στην ζυγαριά δεν “πέφτει” και αναρωτιέστε τι μπορεί να κάνετε λάθος και δεν βλέπετε πρόοδο.

Γιατί δεν χάνετε κιλά;

Ενώ κάθε προσπάθεια που καταβάλλετε είναι σημαντική, για να είναι η απώλεια βάρους επιτυχημένη χρειάζεστε ένα στοχευμένο πλάνο δράσης.

Πιθανότατα, θα έχετε ξεκινήσει από την μείωση των μερίδων σας, υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες που πρέπει να προσέξετε για να τα καταφέρετε. Οι πιο σημαντικοί, περιλαμβάνουν:

Οι θερμίδες που καταναλώνετε δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας

Το θερμιδικό έλλειμμα είναι απαραίτητο για την απώλεια βάρους. Επομένως, εάν λαμβάνετε συνεχώς περισσότερες θερμίδες από αυτές που χρειάζεται το σώμα σας, ενδέχεται να μην επιτύχετε τους στόχους σας, επομένως είναι σημαντικό να καίτε περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνετε.

Το πόσο θα είναι αυτό το έλλειμμα εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες, όπως η ηλικία, το φύλο, το ύψος, το τρέχον βάρος και το επίπεδο δραστηριότητάς σας.

Επιλέγετε λιγότερο θρεπτικές τροφές

Επεξεργασμένα τρόφιμα και ροφήματα όπως το γρήγορο φαγητό, συσκευασμένα σνακ, επεξεργασμένα κρέατα και τηγανητά, μπορεί να είναι γευστικά αλλά λιγότερο θρεπτικά και γεμάτα “κενές” θερμίδες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς από την κλινική του Κλίβελαντ, τα συγκεκριμένα τρόφιμα είναι κατασκευασμένα ώστε να τα επιθυμούμε ακόμα περισσότερο. Ωστόσο, για την επιτυχημένη απώλεια βάρους η ποιότητα των τροφίμων είναι εξίσου σημαντική με τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνονται.

Είστε αγχωμένοι

Τα ανεξέλεγκτα επίπεδα στρες μπορεί εκτός από την διάθεσή σας, να επηρεάσουν και το βάρος σας. Η ορμόνη του στρες, γνωστή και ως κορτιζόλη, μπορεί να αυξήσει την όρεξή σας και την επιθυμία σας για comfort food, τροφές γευστικές αλλά “κενές” σε θερμίδες.

Μάλιστα, σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Molecular Biochemistry, οι ενήλικες που συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα διαχείρισης άγχους οκτώ εβδομάδων που περιελάμβανε βαθιά αναπνοή, προοδευτική μυϊκή χαλάρωση και οπτικοποίηση έχασαν περισσότερο βάρος από τους ενήλικες που δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

“Χτίζετε” μυς

Εάν παρατηρείτε ότι τα ρούχα σας εφαρμόζουν καλύτερα, πιθανότατα να χάνετε πόντους. Ακόμα και εάν το νούμερο στην ζυγαριά δεν αλλάζει, μπορεί να αυξάνετε την μυϊκή σας μάζα.

Εάν ασκείστε τακτικά και κάνετε έναν συνδυασμό cardio και ενδυνάμωσης, είναι πολύ πιθανό η αναλογία μυών προς λίπος ή η σύσταση του σώματος να αλλάζει. Παρόλο που το βάρος σας μπορεί να δείχνει το ίδιο, πιθανότατα είστε πιο αδύνατοι και πιο δυνατοί.

Δεν κοιμάστε αρκετά

Η στέρηση ποιοτικού ύπνου επηρεάζει εκτός από την διάθεση ή τα επίπεδα ενέργειας και το βάρος.

Σύμφωνα με επιστημονική ανάλυση, δημοσιευμένη στο Nutrition Reviews, το να κοιμάστε λιγότερο από επτά ώρες τη νύχτα συνδέθηκε με υψηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας συγκριτικά με το να κοιμάστε επτά έως οκτώ ώρες κάθε βράδυ.

www.vita.gr

❝ ετικέτες ❞ #ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ