«Με όλο τον σεβασμό προς τις οικογένειες των θυμάτων, το ΠΑΣΟΚ δεν χαίρεται που δικαιώθηκε για την απόφασή του εξαρχής να προχωρήσουμε σε προανακριτική επιτροπή, καθώς ήμασταν σίγουροι ότι η εξεταστική επιτροπή θα εξελισσόταν σε μια διαδικασία συγκάλυψης», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Θανάσης Γλαβίνας, λίγες ημέρες πριν από τη θλιβερή πρώτη επέτειο της τραγωδίας των Τεμπών και με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής.

Όπως σημείωσε, «βασικοί μάρτυρες δεν κλήθηκαν και οι τοποθετήσεις κρίσιμων πρωταγωνιστών κατά τις εργασίες της επιτροπής αποσκοπούσαν στο ‘να βγουν λάδι’. Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στοιχειώνει την ελληνική κοινωνία και δεν θα ξεχαστεί», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

«Η ευθύνη είναι συγκεκριμένη για τη σύμβαση 717»

«Η ευθύνη είναι συγκεκριμένη για τη σύμβαση 717. Η ευθύνη είναι συγκεκριμένη σχετικά με το πώς διαχειρίστηκαν κάποιοι τα αποδεικτικά στοιχεία και τα συντρίμμια των τρένων», επισήμανε ο κ. Γλαβίνας, μιλώντας στο Open.

Και πρόσθεσε: «Όταν ο πρωθυπουργός επικαλούνταν τον ανθρώπινο παράγοντα, εμείς αντιτείναμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες γιατί δεν ολοκληρώθηκε η σύμβαση 717 για την εγκατάσταση τηλεδιοίκησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο».

Κληθείς να σχολιάσει την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Θανάσης Γλαβίνας τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στέκεται με θεσμική συνέπεια.

«Εύχομαι να βρουν τον δρόμο τους. Σε ό,τι μας αφορά, έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη να είμαστε πιο επιδραστικοί και καίριοι στην αντιπολίτευση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

❝ ετικέτες ❞ #ΠΑΣΟΚ #ΤΕΜΠΗ