Ψυχρολουσία προκάλεσε στην κυβέρνηση η αποκάλυψη ότι ο Μπάιντεν ζητά από το Κογκρέσο να εγκρίνει την αναβάθμιση των τουρκικών F-16

Αμηχανία προκάλεσε στην κυβέρνηση η αποκάλυψη ότι ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει την αναβάθμιση των τουρκικών F-16. Παρά το γεγονός ότι το σχετικό δημοσίευμα της Wall Street Journal κυκλοφορεί από νωρίς το μεσημέρι, με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να σχολιάζει καυστικά την εξωτερική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός προτίμησε τη σιωπή.

Μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Επιτροπής, απέφυγε να κάνει κάθε σχετική αναφορά, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι «η θέση της Ελλάδας τα τελευταία τρία χρόνια ενισχύθηκε γεωπολιτικά, αμυντικά, οικονομικά». Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «αύριο, στη Βουλή, θα συζητήσουμε και θα κυρώσουμε τη Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας της Ελλάδος με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκεί όλοι θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν για το πώς αντιλαμβάνονται, πραγματικά, τις συμμαχίες της χώρας και τη θέση της πατρίδας μας σε αυτό τον γεωπολιτικό χάρτη ο οποίος αλλάζει με τόσο μεγάλη ταχύτητα».

«Αυτό το οποίο ξέρω», συνέχισε ο πρωθυπουργός, «είναι ότι η θέση της Ελλάδας τα τελευταία τρία χρόνια ενισχύθηκε γεωπολιτικά, αμυντικά, οικονομικά. Το κύρος της χώρας μας είναι πολύ αυξημένο σε σχέση με αυτό το οποίο ήταν τον Ιούλιο του 2019, όταν ο ελληνικός λαός μάς εμπιστεύτηκε την διακυβέρνηση του τόπου».

«Και αυτό είναι το μήνυμα το οποίο θα μεταφέρω στην επίσημη επίσκεψη την οποία θα κάνω στη Ουάσιγκτον, όπου τη Δευτέρα θα έχω την ευκαιρία να συναντήσω και να συζητήσω εκτενώς με τον πρόεδρο Μπάιντεν. Και την Τρίτη θα έχω την πολύ μεγάλη τιμή να απευθυνθώ στο αμερικανικό Κογκρέσο, ως ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός ο οποίος μιλά στο ανώτατο αμερικανικό νομοθετικό όργανο».

Κατά τα άλλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μπροστά στη ραγδαία δημοσκοπική φθορά της ΝΔ, επιστράτευσε τη γνωστή επίθεση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. «Σήμερα, είδα τον κ. Τσίπρα να απευθύνεται σε κάποια κυρία σε μία περιοδεία την οποία έκανε στη Θεσσαλονίκη και της είπε “ΣΥΡΙΖΑ θα λέτε και θα κλαίτε”. Πράγματι, έκλαιγαν οι συνταξιούχοι το 2015 έξω από τα ΑΤΜ. Και ευχαριστούμε τον κ. Τσίπρα που σε κάθε ευκαιρία μας θυμίζει τη χειρότερη κυβέρνηση που είχε η χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά» ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι το ρεύμα επί ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ήταν φθηνότερο, ισχυριζόμενος ότι σήμερα βρίσκεται σε υποφερτά επίπεδα. «Από τον Ιούλιο θα μπορέσουμε να θέσουμε σε εφαρμογή το νέο πλαίσιο τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας, ένα πλαίσιο το οποίο οριστικά θα αποσυνδέει πια τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας από τις αυξήσεις των τιμών στο φυσικό αέριο και θα μπορέσει να τις σταθεροποιήσει σε επίπεδα τα οποία, ναι, θα είναι υψηλότερα από τις τιμές που πληρώναμε το 2020, θα είναι όμως ανεκτά, θα είναι υποφερτά, δεν θα είναι ακραία» τόνισε.

❝ ετικέτες ❞ #ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ