Σε απόγνωση θα πρέπει να βρίσκονται οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου βλέποντας την αλληλουχία των γεγονότων τις τελευταίες τρεις εβδομάδες να οδηγούν σε πλήρη ανατροπή όσων σχεδιάστηκαν με μαθηματική ακρίβεια έχοντας ως φόντο τις κάλπες της απλής αναλογικής στις 9 Απριλίου…

Μετά τις παροχές και τα επιδόματα η Κυβέρνηση επρόκειτο να ανακοινώσει την αύξηση του κατώτατου μισθού, οι συνταξιούχοι έβλεπαν μικρή – κατά γενική ομολογία – άνοδο στις αποδοχές τους, ενώ σε συνδυασμό με την υπεροπλία στα κεντρικά ΜΜΕ η Νέα Δημοκρατία θα έδινε με καλούς οιωνούς την προεκλογική μάχη.

Όμως η τραγωδία των Τεμπών τα άλλαξε όλα… Οι εγκληματικές ευθύνες, η ελλιπέστατη εποπτεία του σιδηροδρομικού δικτύου και η χοντροκομμένη αρχική προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποδώσει τα πάντα σε «ανθρώπινο λάθος» οδήγησαν σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα λαϊκής οργής με μπροστάρη τη νεολαία. Πλέον το κοινωνικό περιβάλλον σε τίποτε δεν θυμίζει όσα καταγράφονταν μόλις τρεις εβδομάδες πριν, ενώ ήδη οι δημοσκοπήσεις – ναι, ακόμη και αυτές οι δημοσκοπήσεις – διαπιστώνουν ταχύτατη φθορά της Νέας Δημοκρατίας.

Εσπευσμένα ο Μητσοτάκης σύρθηκε στη μετάθεση των εκλογών με επικρατέστερη ημερομηνία την 21η Μαΐου.

Εσχάτως, όμως, σενάρια τον εμφανίζουν να σκέφτεται ακόμη μεγαλύτερη χρονική… μεταφορά με τις κάλπες να στήνονται στο συνταγματικό τέλος της τετραετίας, τον Ιούλιο! Έτσι «ποντάρει» σε ύφεση της λαϊκής οργής, λήθη της τραγωδίας και θερινή χαλαρότητα – σε συνδυασμό με την εποχική εργασία στους τουριστικούς προορισμούς – της νεολαίας που όλες οι ενδείξεις δείχνουν πως – πλειοψηφικά τουλάχιστον – θα τον «μαυρίσει»!

Άγνωστο που θα καταλήξει τελικά ο – συρόμενος από τις εξελίξεις – πρωθυπουργός!

Γ.Α.

❝ ετικέτες ❞ #ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ