Αφού οι πολίτες απέρριψαν στην κάλπη την καινοφανή άποψη του κ. Ανδρουλάκη ότι το τρίτο κόμμα θα επιλέξει τον πρωθυπουργό της χώρας, σήμερα ταυτίστηκε για άλλη μια φορά με το μαύρο οικονομικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για μια κατεστραμμένη οικονομικά Ελλάδα», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, σχολιάζοντας τις σχετικές δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Σκέρτσος υποστηρίζει ότι «ο κ. Ανδρουλάκης αναμασά σήμερα όσα έλεγε προεκλογικά ο κ. Τσίπρας, τα οποία κρίθηκαν και απορρίφθηκαν από τους πολίτες».

Και προσθέτει ότι «προσπαθεί δε να λανσάρει τις δικές του επιθυμίες ως ανάγκη για τη χώρα, εκφράζοντας άλλη μια καινοφανή θεωρία: ότι οι πολίτες ψηφίζουν στις 25/6 για αντιπολίτευση, ενώ αυτό που κρίνεται είναι το αν η χώρα μας θα έχει μια αυτοδύναμη ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας».

«Είναι προφανές ότι μοναδικός στόχος του είναι να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν μας αφορά και σίγουρα δεν αφορά τους Έλληνες πολίτες. Η Ελλάδα κοιτά σταθερά, τολμηρά, μπροστά», σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΑΣΟΚ: «Για τη δημοσιονομική «ταμπακιέρα» έχει να σχολιάσει κάτι ο κ. Σκέρτσος;»

Άμεση ήταν η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη, η οποία σημειώνει πως «ο κ. Σκέρτσος και η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να συνηθίσουν στην τεκμηριωμένη αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής», προσθέτοντας πως «η περίοδος, που η αντιπολίτευση λειτουργούσε ως χρυσός τους χορηγός, τελείωσε».

Και τονίζει: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε στην Κομισιόν το Πρόγραμμα Σταθερότητας για την περίοδο 2023-2026, που περιλαμβάνει μια μεγάλη και παρατεταμένη δημοσιονομική προσαρμογή με πρωτογενή πλεονάσματα 1,1% για το 2023, 2,1% το 2024, 2,3% το 2025 και 2,5% το 2026».

«Η κυβέρνηση όμως, παρά τις σημαντικές αυτές δεσμεύσεις, δεν συζήτησε καν την κατάρτιση του μεσοπρόθεσμου στη Βουλή», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως «την ίδια στιγμή, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 45 δισεκατομμύρια ευρώ και το εμπορικό έλλειμμα είναι το υψηλότερο μετά το 2010».

«Επιπλέον, σύμφωνα με τη σύσταση της Κομισιόν», προσθέτει, «οι καθαρές πρωτογενείς δαπάνες για την Ελλάδα δεν θα πρέπει να αυξηθούν περισσότερο από 2,6% το επόμενο έτος σε σχέση με τις φετινές, θέτοντας εν αμφιβόλω τις προεκλογικές υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας για παροχές».

Και ρωτά χαρακτηριστικά τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ: «Επ’ αυτών έχει κάτι να σχολιάσει ο κ. Σκέρτσος;».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μάλιστα, τον καλεί να αφήσει τους «φτηνούς χαρακτηρισμούς» και να μιλήσει επιτέλους «για τη δημοσιονομική ταμπακιέρα».

Πηγή: in.gr

❝ ετικέτες ❞ #ΠΑΣΟΚ